Αφράτη κοτόπιτα με μπεσαμέλ φύλλο κουρού και σουσάμι για το τραπέζι της Κυριακής και όχι μόνο!
- κοτόπουλο 1
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ελαιολαδο 4-5 κουταλιές της σούπας
- δάφνη 1 φύλλο
Υλικά
- φυτίνη 4 κουταλιές της σούπας
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 κουταλιές της σούπας
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- μοσχοκάρυδο 1 πρέζα
- αλατι 1 πρέζα
- πιπέρι Κατά βούληση
- κεφαλοτύρι 1-2 χούφτες τριμμένο
Για την μπεσαμέλ
- ελαιολαδο 1-2 κουταλιές της σούπας
- πιπεριά Φλωρίνης 1
- πιπεριά 1 πορτοκαλί
- πιπεριά 1 πράσινη
- κρεμμυδι 1 φρέσκο
- πράσο Μισό
- σκορδο 1 σκελίδα
- μανιταρια 1 κονσέρβα
- άνηθος 1-2 κουταλιές της σούπας
- μαιντανος 1-2 κουταλιές της σούπας
Για την γέμιση
- φύλλα κουρού 2
Για το φύλλο
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Όταν είδαμε αυτήν την κοτόπιτα με μπεσαμέλ, φύλλο κουρού και σουσάμι στο πασπάλισμα, δεν μπορούσαμε να μην την δοκιμάσουμε.
Δείτε ακόμα Κοτόπιτα με κρατσανιστό φύλλο
Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε και σίγουρα θα την συμπεριλάβουμε και στα γιορτινά μας τραπέζια . Παρόλα αυτά είναι μία καλοκαιρινή, φανταστική και αφράτη κοτόπιτα με μπεσαμέλ, φύλλο κουρού και σουσάμι που λιώνει στο στόμα και μπορείτε να την απολαύσετε όποτε θέλετε!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την κοτόπιτα με μπεσαμέλ, φύλλο κουρού και σουσάμι:
Εκτέλεση για την Κοτόπιτα με μπεσαμέλ, φύλλο κουρού και σουσάμι
Αρχικά βράζουμε το κοτόπουλο σε μία κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και φύλλο δάφνης. Μόλις βράσει το σουρώνουμε και το βάζουμε στην άκρη. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι φτιάχνουμε την μπεσαμέλ,. βάζοντας την φυτίνη και περιμένοντας να λιώσει.
Μόλις λιώσει προσθέτουμε σιγά σιγά ενώ χτυπάμε ταυτόχρονα με ένα σύρμα χειρός το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Προσθέτουμε σιγά σιγά το φρέσκο γάλα ανακατεύοντας παράλληλα και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
Αφού πήξει προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά. Προσθέτουμε στην μπεσαμέλ το τριμμένο κεφαλοτύρι ή όποιο άλλο τυρί μας αρέσει και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Δείτε ακόμα Κοτόπιτα με Κοζανίτικο φύλλο
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο την πιπεριά Φλωρίνης, την πορτοκαλί και την πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένες, μαζί με το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο πράσο, το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα μανιτάρια, χωρίς τα ζουμιά της κονσέρβας.
Αφού τα σοτάρουμε τα βάζουμε στην άκρη να κρυώσουν και παίρνουμε το κοτόπουλο. Αφαιρούμε την πέτσα και τα κόκαλα, το ψιλοκόβουμε και το βάζουμε σε ένα μπολ. Το ανακατεύουμε με την μπεσαμέλ και το μείγμα με το φρέσκο κρεμμύδι. Προσθέτουμε επίσης και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθο και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε ένα ορθογώνιο ταψί και το αλείφουμε με ελαιόλαδο. Απλώνουμε στον πάτο το πρώτο φύλλο κουρού, το λαδώνουμε και απλώνουμε από πάνω την γέμιση. Από πάνω βάζουμε και το δεύτερο φύλλο κουρού.
Δείτε ακόμα Συνταγή για πολίτικη κοτόπιτα
Το λαδώνουμε, ραντίζουμε την πίτα με νερό, την χαράζουμε και την πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για 40 λεπτά περίπου.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Ανδριάνα Μεϊντανά
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες