Close
κοτόπιτα-με-πιπεριές-και-μπεσαμέλ-συνταγή-

Συνταγή για κοτόπιτα με πιπεριές και μπεσαμέλ. Μία λαχταριστή κοτόπιτα με τραγανό φύλλο κρούστας, αφράτη μπεσαμέλ, πιπεριές και τυριά που λιώνουν. Μπορούμε να την φτιάξουμε με το κοτόπουλο που μας περίσσεψε και να προσθέσουμε ακόμη και μανιτάρια. Μία πίτα που αποτελεί πλήρες γεύμα για όλη την οικογένεια, το μεσημέρι ή το βράδυ.

    Για το πασπάλισμα

  • σουσαμι Κατά βούληση

Δείτε ακόμα Κοτόπιτα με μπεσαμέλ, φύλλο κουρού και σουσάμι

Η κοτόπιτα είναι από τις αγαπημένες μας πίτες αφού πολλές φορές μας έχει σώσει όταν μας περισσεύει κοτόπουλο. Σήμερα αποφασίσαμε να σας δείξουμε μία υπέροχη κοτόπιτα με τραγανό φύλλο, μπεσαμέλ και πιπεριές που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και είναι η τέλεια επιλογή για κάθε τραπέζι, μπουφέ αλλά και για το βραδινό μας.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την κοτόπιτα με πιπεριές και μπεσαμέλ:

κοτόπιτα-με-πιπεριές-και-μπεσαμέλ-συνταγή-

Εκτέλεση για την κοτόπιτα με πιπεριές και μπεσαμέλ

Αρχικά παίρνουμε το κοτόπουλο και το μαδάμε. Αφαιρούμε τυχόν κόκαλα και σοτάρουμε τις πορτοκαλί πιπεριές, κομμένες σε ροδέλες και χωρίς τα σπόρια τους. Προσθέτουμε και τις φέτες γαλοπούλας κομμένες σε κομμάτια και σοτάρουμε για λίγο. Στο τέλος βάζουμε και την κρέμα γάλακτος.

κοτόπιτα-με-πιπεριές-και-μπεσαμέλ-συνταγή-

Αφού δέσει λίγο η σάλτσα βάζουμε την σάλτσα στο μπολ με το κοτόπουλο. Σε ξεχωριστό κατσαρολάκι λιώνουμε το βιτάμ. Προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, τον κύβο κότας και το μοσχοκάρυδο. Επίσης βάζουμε το φρέσκο γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.

κοτόπιτα-με-πιπεριές-και-μπεσαμέλ-συνταγή-

Παίρνουμε ένα ταψί και το λαδώνουμε. Στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας, τα οποία τα έχουμε λαδώσει μεταξύ τους και από πάνω στρώνουμε το μείγμα με το κοτόπουλο. Από πάνω βάζουμε την μπεσαμέλ και πάνω από την μπεσαμέλ το μιξ τυριών και την τριμμένη μοτσαρέλα.

Δείτε ακόμα Κοτόπιτα με Κοζανίτικο φύλλο

κοτόπιτα-με-πιπεριές-και-μπεσαμέλ-συνταγή-

Κλείνουμε την πίτα με τα άλλα μισά φύλλα κρούστας, τα οποία τα έχουμε λαδώσει κι αυτά μεταξύ τους. Από πάνω αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, για περίπου 30 λεπτά, στις αντιστάσεις.

κοτόπιτα-με-πιπεριές-και-μπεσαμέλ-συνταγή-

Tips για την κοτόπιτα με πιπεριές και μπεσαμέλ

Μπορείτε να βάλετε και μανιτάρια. Αντί για αλεύρι που φουσκώνει μόνο του μπορείτε να βάλετε αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Αν δεν πήζει η μπεσαμέλ προσθέστε επιπλέον αλεύρι ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμη μπεσαμέλ.

κοτόπιτα-με-πιπεριές-και-μπεσαμέλ-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Frantzeska Kazepi

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr