Συνταγή για κοτόπιτα με πιπεριές και μπεσαμέλ. Μία λαχταριστή κοτόπιτα με τραγανό φύλλο κρούστας, αφράτη μπεσαμέλ, πιπεριές και τυριά που λιώνουν. Μπορούμε να την φτιάξουμε με το κοτόπουλο που μας περίσσεψε και να προσθέσουμε ακόμη και μανιτάρια. Μία πίτα που αποτελεί πλήρες γεύμα για όλη την οικογένεια, το μεσημέρι ή το βράδυ.
- κοτόπουλο Όσο μας περίσσεψε
- πιπεριά 2 πορτοκαλί
- γαλοπουλα 5-6 φέτες
- κρεμα γαλακτος 1
- μιξ τυριών 150 γραμμάρια που λιώνουν
- μοτσαρελα 50 γραμμάρια
Υλικά
- βιτάμ 2-3 κύβους
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 2-3 κουταλιές της σούπας
- κύβος κότας Μισό
- μοσχοκάρυδο Κατά βούληση
- Γάλα φρέσκο Περίπου 500 ml
Για την μπεσαμέλ
- φυλλο κρουστας 1 συσκευασία
Για το φύλλο
- αυγα 1
Για το άλειμμα
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Δείτε ακόμα Κοτόπιτα με μπεσαμέλ, φύλλο κουρού και σουσάμι
Η κοτόπιτα είναι από τις αγαπημένες μας πίτες αφού πολλές φορές μας έχει σώσει όταν μας περισσεύει κοτόπουλο. Σήμερα αποφασίσαμε να σας δείξουμε μία υπέροχη κοτόπιτα με τραγανό φύλλο, μπεσαμέλ και πιπεριές που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και είναι η τέλεια επιλογή για κάθε τραπέζι, μπουφέ αλλά και για το βραδινό μας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την κοτόπιτα με πιπεριές και μπεσαμέλ:
Εκτέλεση για την κοτόπιτα με πιπεριές και μπεσαμέλ
Αρχικά παίρνουμε το κοτόπουλο και το μαδάμε. Αφαιρούμε τυχόν κόκαλα και σοτάρουμε τις πορτοκαλί πιπεριές, κομμένες σε ροδέλες και χωρίς τα σπόρια τους. Προσθέτουμε και τις φέτες γαλοπούλας κομμένες σε κομμάτια και σοτάρουμε για λίγο. Στο τέλος βάζουμε και την κρέμα γάλακτος.
Αφού δέσει λίγο η σάλτσα βάζουμε την σάλτσα στο μπολ με το κοτόπουλο. Σε ξεχωριστό κατσαρολάκι λιώνουμε το βιτάμ. Προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, τον κύβο κότας και το μοσχοκάρυδο. Επίσης βάζουμε το φρέσκο γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
Παίρνουμε ένα ταψί και το λαδώνουμε. Στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας, τα οποία τα έχουμε λαδώσει μεταξύ τους και από πάνω στρώνουμε το μείγμα με το κοτόπουλο. Από πάνω βάζουμε την μπεσαμέλ και πάνω από την μπεσαμέλ το μιξ τυριών και την τριμμένη μοτσαρέλα.
Δείτε ακόμα Κοτόπιτα με Κοζανίτικο φύλλο
Κλείνουμε την πίτα με τα άλλα μισά φύλλα κρούστας, τα οποία τα έχουμε λαδώσει κι αυτά μεταξύ τους. Από πάνω αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, για περίπου 30 λεπτά, στις αντιστάσεις.
Tips για την κοτόπιτα με πιπεριές και μπεσαμέλ
Μπορείτε να βάλετε και μανιτάρια. Αντί για αλεύρι που φουσκώνει μόνο του μπορείτε να βάλετε αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Αν δεν πήζει η μπεσαμέλ προσθέστε επιπλέον αλεύρι ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμη μπεσαμέλ.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Frantzeska Kazepi
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια