Close
κοτόπιτα-με-πράσο-συνταγή-

Συνταγή για σπεσιαλ κοτόπιτα  με φύλλο σφολιάτας,  μπέικον και αφράτη γέμιση  που μπορούμε να την φτιάξουμε και με κοτόπουλο που μας περίσσεψε.

    Για το πασπάλισμα

  • σουσαμι Κατά βούληση

 

Η κοτόπιτα είναι σίγουρα από τις αγαπημένες μας πίτες. Σήμερα θα σας δείξουμε πως μπορείτε να φτιάξετε μία νόστιμη και τραγανή κοτόπιτα με πράσο και μπέικον με τραγανό φύλλο σφολιάτας! Μπορούμε να την φτιάξουμε και με βραστό ή ψητό κοτόπουλο που μας περίσσεψε.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη κοτόπιτα με πράσο:

κοτόπιτα-με-πράσο-συνταγή-

Εκτέλεση

Παίρνουμε το κοτόπουλο και το βράζουμε για 45 λεπτά. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το πράσο και φρέσκα κρεμμυδάκια. Επίσης κόβουμε σε κύβους την κίτρινη πιπεριά και ψιλοκόβουμε το μπέικον. Βάζουμε όλα αυτά τα υλικά σε ένα τηγάνι τα οποία και τα σοτάρουμε χωρίς λάδι γιατί θα βγάλει λίπος το μπέικον.

Αφού μαραθούν τα λαχανικά και το μπέικον ρίχνουμε και το κοτόπουλο μαδημένο και το σοτάρουμε κι αυτό μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το μείγμα από το τηγάνι και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τον ψιλοκομμένο άνηθο και την κρέμα γάλακτος.

Επίσης προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι, την κεφαλογραβιέρα σε κύβους και την τριμμένη παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά και η γέμιση είναι έτοιμη. Παίρνουμε μία λαμαρίνα του φούρνου και την λαδώνουμε με το ελαιόλαδο.

Αφράτη κοτόπιτα με ζύμη γιαουρτιού

Στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας και από πάνω απλώνουμε τη γέμιση. Προσθέτουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Λαδώνουμε ελαφρώς με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά περίπου, ανάλογα τον φούρνο, στις αντιστάσεις πάνω κάτω.

Tips

Αντί για φύλλο σφολιάτας μπορούμε να βάλουμε φύλλο κουρού.

Κοτόπιτα με ροκφόρ

κοτόπιτα-με-πράσο-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Μένια Στεφοπούλου

Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr