Συνταγή για σπεσιαλ κοτόπιτα με φύλλο σφολιάτας, μπέικον και αφράτη γέμιση που μπορούμε να την φτιάξουμε και με κοτόπουλο που μας περίσσεψε.
- κοτόπουλο 1 στήθος
- πράσο 1
- κρεμμυδι 3-4 φρέσκα
- πιπεριά 1 κίτρινη
- μπεικον 5-6 φέτες ψιλοκομμένο
- μαιντανος 1-2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
- άνηθος 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος
- κρεμα γαλακτος 1 μικρή
- αυγα 1 μεγάλο
- αλατι 1 πρέζα
- πιπέρι Κατά βούληση
- κεφαλογραβιέρα 150 γραμμάρια σε κυβάκια
- παρμεζανα 100 γραμμάρια τριμμένη
Υλικά
- φύλλο σφολιάτας 2
- ελαιολαδο 1 ποτηράκι του κρασιού περίπου
Για το φύλλο
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Η κοτόπιτα είναι σίγουρα από τις αγαπημένες μας πίτες. Σήμερα θα σας δείξουμε πως μπορείτε να φτιάξετε μία νόστιμη και τραγανή κοτόπιτα με πράσο και μπέικον με τραγανό φύλλο σφολιάτας! Μπορούμε να την φτιάξουμε και με βραστό ή ψητό κοτόπουλο που μας περίσσεψε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη κοτόπιτα με πράσο:
Εκτέλεση
Παίρνουμε το κοτόπουλο και το βράζουμε για 45 λεπτά. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το πράσο και φρέσκα κρεμμυδάκια. Επίσης κόβουμε σε κύβους την κίτρινη πιπεριά και ψιλοκόβουμε το μπέικον. Βάζουμε όλα αυτά τα υλικά σε ένα τηγάνι τα οποία και τα σοτάρουμε χωρίς λάδι γιατί θα βγάλει λίπος το μπέικον.
Αφού μαραθούν τα λαχανικά και το μπέικον ρίχνουμε και το κοτόπουλο μαδημένο και το σοτάρουμε κι αυτό μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το μείγμα από το τηγάνι και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τον ψιλοκομμένο άνηθο και την κρέμα γάλακτος.
Επίσης προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι, την κεφαλογραβιέρα σε κύβους και την τριμμένη παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά και η γέμιση είναι έτοιμη. Παίρνουμε μία λαμαρίνα του φούρνου και την λαδώνουμε με το ελαιόλαδο.
Αφράτη κοτόπιτα με ζύμη γιαουρτιού
Στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας και από πάνω απλώνουμε τη γέμιση. Προσθέτουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Λαδώνουμε ελαφρώς με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά περίπου, ανάλογα τον φούρνο, στις αντιστάσεις πάνω κάτω.
Tips
Αντί για φύλλο σφολιάτας μπορούμε να βάλουμε φύλλο κουρού.
Κοτόπιτα με ροκφόρ
Η συνταγή είναι της φίλης μας Μένια Στεφοπούλου
Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Μενού Χριστουγέννων 2024: Δείτε τις καλύτερες συνταγές για το Γιορτινό τραπέζι
- Aνακαλείται ταχίνι – Βρέθηκε σαλμονέλα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα : Η Μουρτζούκου βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής και οι αποκαλύψεις την λύγισαν
- Κώστας Λεφάκης : Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 23/12/2024 ως 29/12/2024 για όλα τα ζώδια
- Grand Hotel : Βγαίνει στο φως το παρελθόν της Αγγέλας και έρχονται τα πάνω κάτω