Close

Κοτόπιτα σαν σουφλέ με κρατσανιστό φύλλο

συνταγή-για-κοτόπιτα-σαν-σουφλέ-

Συνταγή για κοτόπιτα σαν σουφλέ με κρατσανιστό φύλλο κρούστας. Σήμερα θα δοκιμάσουμε μία καλοκαιρινή κοτόπιτα σαν σουφλέ, που μπορούμε να την απολαύσουμε ακόμη και σαν μεσημεριανό.

    Για το πασπάλισμα

  • σουσαμι Κατά βούληση

Είναι μία χορταστική κοτόπιτα με πολύχρωμες πιπεριές, μανιτάρια, κρέμα γάλακτος, μιξ τυριών και μερικά ακόμη απλά υλικά ενώ για το φύλλο επιλέξαμε το αγαπημένο μας φύλλο κρούστας.

Πιο τραγανό φύλλο δεν έχετε ξαναδοκιμάσει, αφού αρχικά το λαδώνουμε με λιωμένο βούτυρο και καλαμποκέλαιο και στο τέλος αλείφουμε την πίτα με φρέσκο γάλα και χτυπημένο αυγό. Αυτήν την κοτόπιτα σαν σουφλέ θα την λατρέψουν όλοι και μπορείτε να την απολαύσετε ακόμη και σε μπουφέ.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την κοτόπιτα σαν σουφλέ με κρατσανιστό φύλλο:

συνταγή-για-κοτόπιτα-σαν-σουφλέ-

Όμορφη μέρα φίλοι μου σ όλους αλλά και για μας Μια μικρή απόδραση σε μια μαγική παραλία στο “Φουρνιά Κυλλήνης μας επιφυλασσε ο πατερουλης μαςΈτσι κ εγώ ετοίμασα πρωί πρωί μια φανταστική πίτα που τα έχει Όλα.
Κοτοπιτοπιπερομανιταροπιτα σουφλέ Μ ένα κριτσανιστο φύλλο του ονείρου  να μας κάνει παρεούλα

Εκτέλεση για την κοτόπιτα σαν σουφλέ

Αρχικά βράζουμε την ψίχα κοτόπουλου σε νερό με αλάτι, πιπέρι, φύλλα δάφνης, καρότα κομμένα σε ροδέλες και κόκκους μπαχάρι. Αφού βράσει το κοτόπουλο, το σουρώνουμε και το ψιλοκόβουμε. Προσθέτουμε στο μπολ με το κοτόπουλο το αλάτι, το πιπέρι, την μουστάρδα, την ρίγανη και το μπέικον το οποίο το έχουμε σοτάρει προηγουμένως στο τηγάνι.

Στο ίδιο τηγάνι που σοτάραμε το μπέικον προσθέτουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε φέρνοντας δύο τρις “βόλτες” το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα μανιτάρια, αφού πρώτα τα έχουμε κόψει σε μικρότερα κομμάτια. Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και απομακρύνουμε το σκεύος από την φωτιά.

Βάζουμε το μείγμα του τηγανιού στο μπολ με το κοτόπουλο. Προσθέτουμε επίσης το μιξ κίτρινων τυριών και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Λαδώνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε στον πάτο του 3 φύλλα τα οποία τα λαδώνουμε με το καλαμποκέλαιο και το λιωμένο βούτυρο το καθένα ξεχωριστά. Τις άκρες των φύλλων τις έχουμε έξω από το πυρέξ.

Δείτε ακόμα Κοτόπιτα με Κοζανίτικο φύλλο

Από πάνω περιχύνουμε την γέμιση. Πάνω από την γέμιση βάζουμε άλλα 3 φύλλα, τα οποία και αυτά τα λαδώνουμε με το καλαμποκέλαιο και το λιωμένο βούτυρο, το καθένα ξεχωριστά. Αφήνουμε τις άκρες και αυτών των φύλλων έξω από το πυρέξ.

Κάνουμε τις άκρες των φύλλων τσαλακωτές σαν φυσαρμόνικα. Αφού τα φύλλα έχουν απορροφήσει το βούτυρο και το καλαμποκέλαιο ανακατεύουμε το χτυπημένο αυγό με το φρέσκο γάλα και περιχύνουμε την κοτόπιτα. Στολίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 60 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο.

Tips για κοτόπιτα σαν σουφλέ

Βάζουμε όσες πολύχρωμες πιπεριές θέλουμε. Αλείφουμε την κοτόπιτα με γάλα και αυγό για πιο κρατσανιστό φύλλο.

συνταγή-για-κοτόπιτα-σαν-σουφλέ-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Theni Sotiropoulou

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr