Συνταγή για κοκκινιστό κοτόπουλο Cacciatore με φρέσκια ντομάτα. Το cacciatore ή polo alla cacciatora, είναι μια ιταλική συνταγή που συνήθως μαγειρεύεται με κυνήγι αλλά σήμερα θα δοκιμάσουμε την παραλλαγη της με κοτόπουλο.
Από τη φίλη μας Voula Damala.
- κοτόπουλο 4 κομμάτια
- κρεμμυδι 1 ψιλοκομμένο
- ελαιολαδο 1/4 κούπας
- σκορδο 2 σκελίδες
- ντοματα 2 ψιλοκομμένες χωρίς φλούδα
- ζαχαρη 1 πρέζα
- πελτές ντομάτας 1 κουταλιά της σούπας
- κρασι 1 ποτηράκι κόκκινο
- πιπεριά 2 κέρατο
- πιπεριά Φλωρίνης 2
- μανιταρια 150 γραμμάρια
- ντοματίνια 1 χούφτα
- νερό 1/2 κούπα
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- θυμάρι Κατά βούληση
Υλικά
- μαιντανος 1-2 τσιμπιές
Για το σερβίρισμα
Φιλέτο κοτόπουλο με λαχανικά και σόγια σώς
Είπαμε να δοκιμάσουμε την ιταλική κουζίνα και εκτός από ζυμαρικά, οι φίλοι μας οι Ιταλοί, έχουν πολλά ακόμη να μας δείξουν με τις γεύσεις τους. Φτιάξαμε κοτόπουλο cacciatore με κότα αλανιάρα, για να δοκιμάσουμε την παραδοσιακή συνταγή, αλλά μπορείτε να το φτιάξετε με ό,τι κοτόπουλο έχετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το κοτόπουλο κοτόπουλο cacciatore:
Εκτέλεση για το κοτόπουλο cacciatore
Αρχικά βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ βάζουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τα ντοματίνια, τις πιπεριές κέρατο, τις πιπεριές Φλωρίνης και τα μανιτάρια. Επίσης βάζουμε τον πελτέ ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και τη ζάχαρη.
Κινέζικη συνταγή με κοτόπουλο
Συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να καλυφθούν τα υλικά και βράζουμε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να γίνει καλά το κοτόπουλο και να μελώσει η σάλτσα. Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr