Απίθανο φαγητό σε γεύση -Δοκιμάστε το -εύκολο απλό πεντανόστιμο !!!
Υλικά
1 κοτόπουλο
νερό
ελαιόλαδο
αλάτι -πιπέρι
λίγη ζάχαρη
λίγο κουρκουμά
κριθαράκι χονδρό
τυρί τριμμένο
Δείτε ακόμα: Συνταγή για παιδιά: Koτόσουπα κοκκινιστή με κριθαράκι
Πως το φτιάχνω
Βάζω στην γάστρα το κοτόπουλο .
Γεμίζω την γάστρα με νερό και ρίχνω αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο 1 κουτάλα της σούπας ζάχαρη 1 κουταλιά κοφτή του γλυκού μισό κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά και κλείνω την γάστρα .
Την κουνάνω να πάνε τα υλικά παντού.
Ψήνω για 1 ώρα ανάλογα τον φούρνο σε αέρα 200 βαθμούς κάτω σχάρα και ο αέρας .
Με πιρούνι δοκιμάζω αν έχει ψηθεί -αν όχι συνεχίζετε -αν ψήθηκε το βγάζουμε σε πιατέλα και αν έχει σωθεί το ζουμί προσθέτουμε λίγο νεράκι ζεστό .
Μόλις πάρει και αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το κριθαράκι ανακατεύομαι και σκεπάζουμε την γάστρα .
Δείτε ακόμα: Χταπόδι γιουβέτσι
Μία συμβουλή για να μην πήζει το κριθαράκι .. Από την ώρα που ρίχνουμε το κριθαράκι αφήνουμε ακριβώς να ψηθεί 10 λεπτά και κλείνουμε και το αφήνουμε για λίγο μέσα στο φούρνο .
Πρέπει οταν θα βγεί να είναι όπως το βλέπετε στην φωτογραφία κι έτσι δεν πήζει , υτο οποίο σε λίγη ώρα θα έχει εξαφανιστεί το ζουμί αλλά θα παραμείνει μελάτο .
Δείτε ακόμα: Κριθαράκι γιουβέτσι με κιμά κατσαρόλας !!! Είναι πεντανόστιμο και αρέσει σε όλους
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας που του δίνει ιδιαίτερη νοστιμιά !!!
Είναι τέλειοοο καλή όρεξη !!!!
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα