Close

Kοτόπουλο Κοκκινιστό με Δενρολίβανο και Κόλιανδρο

Kοτόπουλο Κοκκινιστό με Δενρολίβανο και Κόλιανδρο

Kοτόπουλο Κοκκινιστό με Δενρολίβανο και Κόλιανδρο
Συστατικά
(για 4 άτομα)
4 μεγάλα μπούτια κοτόπουλο
40 ml. ελαιόλαδο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
½ κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
2 κ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 κ. γλυκού θυμάρι
1 χούφτα δενδρολίβανο ξερό
1 κ. σούπας κόλιανδρο σκόνη
1 κ. σούπας μουστάρδα
½ κ. γλυκού καυτερή πάπρικα.
αλάτι χοντρό
πιπέρι φρέσκο
νερό
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα κοτόπουλα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το πελτέ.
Μαρινάρουμε σε σκεπασμένο με μεμβράνη μπολ για όλο το βράδυ.
Την επομένη βάζουμε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα του σε ένα μεγάλο ταψί και προσθέτουμε το πελτέ, αφού τον δυαλύσουμε σε δύο ποτήρια κρύο νερό. Ανακατεύουμε καλά, και ρίχνουμε σε κάθε μπούτι λίγο ζάχαρη για να πάρει ωραίο χρώμα κατά το μαγείρεμα.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180ο C για 60 λεπτά και προς το τέλος ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200ο C. Πιο πρίν δοκιμάζουμε λίγο από τη σάλτσα και προσθέτουμε όσο αλάτι και πιπέρι θέλουμε.
Κλείνουμε τη φωτιά στο φούρνο, ανοίγουμε λίγο τη πόρτα τοποθετόντας μία πετσέτα και το αφήνουμε μέσα στο φούρνο χωρίς φωτιά για 30 λεπτά ακόμα.
Σερβίρουμε με ρύζι ή λαχανικά ή πουρέ πατάτας.

Πηγή: thefoodproject.gr