Συνταγή για κοτόπουλο κοκκινιστό με κρεμμύδια και πατάτες. Κοτόπουλο σαν στιφάδο συνοδευόμενο από βραστοτηγανιτές πατάτες! Ένα μαμαδίστικο πιάτο για το μεσημεριανό μας ή ακόμη και για το Κυριακάτικο τραπέζι, για ένα ξεχωριστό στιφάδο με κοτόπουλο.
- κοτόπουλο 1 κιλό σε κομμάτια
- κρεμμυδι 1
- κρεμμυδι Μισό κιλό μεσαίου μεγέθους
- σκορδο 1 σκελίδα
- δάφνη 2 φύλλα
- κανελά 1 στικ
- γαρίφαλο 2-3
- μπαχάρι 2-3 κόκκους
- σάλτσα ντομάτας 150 ml περίπου
- κρασι 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ελαιολαδο Μισό ποτηράκι του κρασιού περίπου
Για το κοτόπουλο
Δείτε ακόμα Γιαουρτλού με κοτόπουλο
Το στιφάδο μας αρέσει πολύ διότι όταν τα κρεμμύδια μαγειρεύονται είναι σκέτο γλύκισμα. Σήμερα λοιπόν θα μαγειρέψουμε ένα ξεχωριστό στιφάδο με κοτόπουλο. Κοτόπουλο με κρεμμύδια και βραστοτηγανιτές πατάτες, που είναι σκέτο λουκούμι. Το τέλειο μεσημεριανό!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το κοτόπουλο κοκκινιστό με κρεμμύδια και πατάτες:
Εκτέλεση για το κοτόπουλο κοκκινιστό με κρεμμύδια
Σε ένα ταψί βάζουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, το ξύλο κανέλας, τα γαρίφαλα, τους κόκκους μπαχάρι, την σάλτσα ντομάτας, το λευκό κρασί, το ελαιόλαδο και τα ολόκληρα κρεμμύδια.
Επίσης προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε και λίγο νεράκι. Σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε για 1μιση ώρα περίπου μέχρι το φαγητό να μείνει μόνο με το λάδι του και να γίνει το κοτόπουλο.
Εκτέλεση για τις πατάτες
Σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους ή χωρίς. Προσοχή, δεν τις αφήνουμε να λιώσουν, αλλά τις στραγγίζουμε όσο ακόμη κρατάνε ελάχιστα. Τις κόβουμε κυδωνάτες. Σ’ ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λάδι. Το αφήνουμε να κάψει πολύ καλά.
Βάζουμε τις πατάτες στο τηγάνι, αραιά τη μία από την άλλη. Αν γεμίζουμε με τη μία το τηγάνι τότε οι πατάτες θα βράσουν και δε θα γίνουν ροδοκόκκινες και τραγανές.
Δείτε ακόμα Φιλέτο κοτόπουλο με πηχτή σάλτσα – Συνταγή ψησταριάς
Τηγανίζουμε τις πατάτες, γυρίζοντας τες να ροδίσουν από όλες τις πλευρές ομοιόμορφα. Τις βγάζουμε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τις μεταφέρουμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί.
Tips για το κοτόπουλο κοκκινιστό με κρεμμύδια
Αντί για σάλτσα ντομάτας μπορούμε να βάλουμε πελτέ ντομάτας ή να βάλουμε λιγότερη σάλτσα ντομάτας και να συμπληρώσουμε με πελτέ. Αν θέλουμε μπορούμε να τηγανίσουμε λίγο τα ολόκληρα κρεμμύδια προτού τα βάλουμε στο ταψί με τα υπόλοιπα υλικά, απλά θα γίνει πιο βαρύ.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Reggina Filippou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή