Συνταγή για κοκκινιστό κοτόπουλο για το Κυριακάτικο τραπέζι με κριθαράκι, μπύρα και χυλωμένη σάλτσα ντομάτας. Ένα εύκολο γιουβέτσι κοτόπουλο με απλά υλικά, πλούσιο άρωμα και γεύση που μπορούμε να το συνοδεύσουμε με φέτα και φρέσκο ψωμί.
- ελαιολαδο 2 σφηνάκια περίπου
- κοτόπουλο 1/2 κιλό σε κομμάτια
- βουτυρο 1 κουταλάκι του γλυκού
- κρεμμυδι 1 ξερό
- σκορδο 1 σκελίδα
- πιπεριά Φλωρίνης 1-2
- μπυρα 1 κουτάκι
- σάλτσα ντομάτας 1 κονσέρβα κονκασέ
- πελτές ντομάτας 1 κουταλιά της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- μπούκοβο 1 πρέζα
- κύβος κότας 1
- ζαχαρη 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- κανελά 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Υλικά
Το τραπέζι της Κυριακής: Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο χωριάτικη και τζατζίκι
Το κοκκινιστό κοτόπουλο πρέπει να γίνει το εθνικό μας πιάτο! Σήμερα ειδικά θα το απολαύσουμε με δεμένη σάλτσα ντομάτας με μπύρα και κριθαράκι. Είναι ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά, το οποίο το φτιάχνουμε είτε τις Κυριακές, είτε όταν θέλουμε να φάμε κάτι νόστιμο, χωρίς να χρειαστεί να περιμένουμε πολλή ώρα για να φάμε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το κοτόπουλο κοκκινιστό με κριθαράκι και μπύρα:
Εκτέλεση για το κοτόπουλο κοκκινιστό με κριθαράκι και μπύρα
Αρχικά βάζουμε το ελαιόλαδο σε μία μεγάλη κατσαρόλα μαζί με λίγο βούτυρο και μόλις κάψουν σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει από όλες τις μεριές. Αφού σοταριστεί και θωρακιστεί το κοτόπουλο το βγάζουμε από την κατσαρόλα σε ένα πιάτο.
Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το λιωμένο σκόρδο και τις πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες, χωρίς τα σπόρια τους. Σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στη κατσαρόλα. Σβήνουμε με την μπύρα και περιμένουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας κονκασέ, τον πελτέ ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι, το μπούκοβο, τον κύβο κότας, την ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε. Αφού βράσει το κοτόπουλο, σοτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το κριθαράκι στο λιωμένο βούτυρο μέχρι να γυαλίσει.
Συνταγές για σχολείο 2024: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Έπειτα βάζουμε και το κριθαράκι μέσα στη κατσαρόλα με το κοτόπουλο και προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειάζεται. Βράζουμε μέχρι να βράσει το κριθαράκι και να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Χρυσούλα Καλλωνη
και την είδαμε στην ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια