Συνταγή για Μαμαδίστικο κοτόπουλο κοκκινιστό με πιλάφι για να πάρουν τα παιδάκια μας μαζί τους στο ολοήμερο και όχι μόνο!
- κοτόπουλο 1 κιλό σε κομμάτια
- κρεμμυδι 1
- κρασι 1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο
- ντοματα 3 τριμμένες
- πελτές ντομάτας 1 κουταλιά της σούπας
- κανελά Κατά βούληση
- μπαχάρι Κατά βούληση
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Υλικά
- ρυζι 1 κούπα
- κύβος κότας 1
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ελαιολαδο 1 κουταλιά της σούπας
Για το ρύζι
Το κοκκινιστό κοτόπουλο είναι ένα εξαιρετικό φαγητό που μοσχοβολάει μπαχάρι και κανέλα. Οι μαμάδες μας το προτιμούσαν συχνά και φυσικά εμείς δεν θα αποτελέσουμε εξαίρεση για τα δικά μας παιδιά. Μπορούμε να φτιάξουμε κοτόπουλο κοκκινιστό με μακαρόνια ή όπως σήμερα, κοτόπουλο κοκκινιστό με πιλάφι.
Ένα μαμαδίστικο φαγητό που κανένα παιδί δεν μπορεί να αντισταθεί και μπορεί να το κρατήσει χορτάτο στο ολοήμερο. Βάλτε τα μπαχαρικά σας, βάλτε κοτόπουλο της αρεσκείας σας, βάλτε και λίγο λευκό πιλάφι και έχετε έτοιμο το πιάτο της…ημέρας!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Κοτόπουλο κοκκινιστό με πιλάφι για το ολοήμερο:
Εκτέλεση για το Κοτόπουλο κοκκινιστό με πιλάφι
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ξεκινάμε να σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα κομμάτια κοτόπουλου, μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και περιμένουμε λίγα λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Στην συνέχεια τρίβουμε τις ντομάτες στο μούλτι και προσθέτουμε τον πολτό στο κοτόπουλο. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, κανέλα και ζεστό νερό μέχρι να καλύψουμε το κοτόπουλο. Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Εκτέλεση για το πιλάφι
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ξεκινάμε να σοτάρουμε το ρύζι στο ελαιόλαδο μέχρι το ρύζι να γυαλίσει καλά. Έπειτα προσθέτουμε λίγο νερό, έτσι ώστε να καλυφθεί το ρύζι και τον κύβο κότας. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει τελείως το ρύζι και στο τέλος προσθέτουμε πιπέρι κι αν χρειαστεί αλάτι.
Δείτε ακόμα Κοτόπουλο κοκκινιστό με κολοκυθάκια και μελιτζάνες
Tips για το Κοτόπουλο κοκκινιστό με πιλάφι για το ολοήμερο
Κατά την διάρκεια του βρασίματος του ρυζιού μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε επιπλέον νερό. Το αλάτι στο ρύζι είναι προαιρετικό. Θα πρέπει να έχουμε το νου μας στο ρύζι και να το ανακατεύουμε διαρκώς, γιατί “πίνει” το νερό πανεύκολα και μπορεί να μας κολλήσει.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Σούλα Λεβέντη
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά Σχολεία μέχρι και τα Χριστούγεννα – Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών
- Design Your Christmas Tree με DIY Στολίδια με τις Φωτογραφίες των Παιδιών
- Αστυνομικός της Βουλής : Μέλος σε σκοτεινή αίρεση ο 45χρονος
- Κώστας Δίγκας : Ο Πρωταγωνιστής της “Λάμψης” με τις φανατικές θαυμάστριες σήμερα στα 68 του παραμένει γοητευτικός
- Βήμα βήμα πως να φτιάξετε αλμυρό Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι