Κοτόπουλο Korma
Υλικα:
1 κσ ηλιελαιο
1 κρεμμύδι κομμένο
1 κγ φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
2 κσ Korma curry paste ή σκόνη
4 φιλέτα στήθος κομμένα σε κύβους
150 ml ζωμό κοτόπουλο
400 ml γάλα καρύδας
50 γρ τριμμένα αμύγδαλα (σκονη)
Δείτε ακόμα: Σουβλάκια κοτόπουλο πανέ για το παιδικό πάρτι
Εκτελεση:
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και Σωταρουμε το κρεμμύδι με το τζίντζερ για 4 με 5 λεπτά. Ρίχνουμε το Korma curry και σε χαμηλή φωτιά μαγειρεύουμε για 1 με 2 λεπτά (προσοχή να μη καει). Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά να αναμιχθεί με το κάρυ. Βάζουμε το ζωμό και το γάλα καρύδας, αλατοπιπερωνουμε και το αφήνουμε να βράσει για 25 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.
Μόλις είναι έτοιμο ανοίγετε προσθέτετε τα αμύγδαλα ανακατεύετε και σερβίρετε με ρύζι basmati.
Basmati ρύζι
Υλικα
2 κούπες ρύζι
4 κούπες νερό ζεστο
3 κσ ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι κουρκουμα
Δείτε ακόμα: Φιλέτο κοτόπουλου με χρωματιστές πιπεριές και μακαρόνια
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα ζεσταινουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά να πάει το λάδι σε όλο το ρύζι μας. Προσθέτουμε το νερό, αλάτι πιπέρι κουρκουμα και βράζουμε για 15 με 20 λεπτά περίπου σε χαμηλή θερμοκρασία.
Η συνταγή είναι από την εκπληκτική σελίδα στο facebook: “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” της κ. Elena Psillia