Κοτόπουλο με αρακά και κολοκύθα λατρεμένη. Τις βλέπω στην αγορά σε διάφορα σχήματα και μεγέθη και με ξετρελαίνουν κάθε φορά. Τις θέλω όλες και τις ονειρεύομαι σε ότι παραλλαγή υπάρχει. Το φαγάκι μας σήμερα είναι ένα κλασικό φαγητό κατσαρόλας για όλη την οικογένεια. Αν έχετε κάτι εναντίον της κολοκύθας, αντικαταστήστε την με καρότα. Αν έχουν κάποιοι από την οικογένεια σας, θέμα με την κολοκύθα, βάλτε και καρότα και κολοκύθα στη συνταγή. Το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει όπως και να έχει, γιατί πρόκειται για ένα φαγητό που θα ευφράνει την καρδιά σας, εύκολα και υγιεινά.
- κοτόπουλο 2 μερίδες
- κρεμμυδι 1 μέτριο τριμμένο
- λεμονι Χυμό από ½
- κολοκύθα 2 ½ φλιτζάνια κομμένη σε κύβους
- αρακας 1 φλιτζάνι
- ελαιολαδο 1 ½ κουταλιά της σούπας
- αλατι
- πιπέρι
- άνηθος ¼ του φλιτζανιού ψιλοκομμένος και επιπλέον για το σερβίρισμα
- πάπρικα 1/3 της κουταλιά του γλυκού καπνιστή προαιρετικά
- ζωμό 1 φλιτζάνι κοτόπουλου
Υλικά
Εκτέλεση
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Βήμα 2
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σωτάρισμα άλλα 2 λεπτά. Προσθέτουμε την κολοκύθα και τον αρακά και πασπαλίζουμε με την πάπρικα, το άνηθο και φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο.
Βήμα 3
Συμπληρώνουμε το ζωμό, κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
Βήμα 4
Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε άλλα 10-15 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο ψιλοκομμένο άνηθο.
Chicken with peas and adored pumpkin. I see in market in different shapes and sizes and make me crazy every time. I want them all and I dream in a lot variations. In our food today is a classic casserole for the whole family. If you have something against the pumpkin, replace it with carrots. If you have some of your family, theme with pumpkin, put and carrots and butternut squash recipe. The result will reward you anyway, because this is a food that will indulge your heart, easily and healthily.
Ingredients
2 servings of chicken (Shanks, tits or that everyone wants)
1 medium onion, grated
½ lemon juice
2 ½ cups butternut squash cubed
1 cup peas
1 ½ tbsp olive oil
salt & pepper
¼ cup chopped dill and extra for serving
1/3 the teaspoon smoked paprika, Optional
1 Cup chicken broth
Method
Step 1
Heat the oil in a skillet and saute the meat to get color from all sides.
Step 2
Add the onion and continue cooking other 2 minutes. Add the pumpkin and peas and sprinkle with paprika, the dill and freshly ground salt and pepper.
Step 3
Pour the broth, close the lid and cook for 20 minutes.
Step 4
Add the lemon juice and cook other 10-15 minutes. Serve immediately with plenty of chopped dill.