Κοτόπουλο με κάρυ και σουσάμι. Κοτόπουλο μαριναρισμένο με κάρυ και ρίγανη τηγανισμένο στο ίδιο τηγάνι με μπέικον και πασπαλισμένο με καβουρδισμένο σουσάμι.
Υπέροχο Κοτόπουλο με κάρυ και σουσάμι με μπέικον και πασπαλισμένο με καβουρδισμένο σουσάμι. Θα τηγανίσουμε αυτό το κοτόπουλο με κάρυ και σουσάμι αφού το μαρινάρουμε με ρίγανη και κάρυ και θα απογειώσουμε τους μεζέδες με την μπύρα μας ή το κρασί μας ή να απογειώσουμε τον μπουφέ μας με αυτό το μοναδικό ορεκτικό.
Μπορείτε να το φτιάξετε και σαν ορεκτικό την Τσικνοπέμπτη. Είναι ένα μοναδικό φαγητό που θα απογειώσει οποιοδήποτε γιορτινό τραπέζι και θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Ζουμερές μπουκιές από φιλέτο κοτόπουλου με καβουρδισμένο σουσάμι και μπέικον που θα απογειώσει την γεύση σας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το κοτόπουλο με κάρυ και σουσάμι:
Εκτέλεση για το κοτόπουλο
Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλου σε μπουκιές και το μαρινάρουμε με το κάρυ και την ρίγανη. Αφού πάει το κάρυ και η ρίγανη σε όλο το κοτόπουλο βάζουμε λίγο ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τις μπουκιές κοτόπουλου. Επίσης προσθέτουμε και το μπέικον το οποίο το έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια και προσθέτουμε το αλάτι.
Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφήνουμε το κοτόπουλο να είναι ζουμερό οπότε δεν το ψήνουμε για πολύ ώρα. Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και σβήνουμε την φωτιά. Αφού σβήσουμε την φωτιά αφήνουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι για λίγα λεπτά και στην συνέχεια σερβίρετε.
Δείτε ακόμα Κοτόπουλο στο σχαροτήγανο
Καβουρδίζουμε το σουσάμι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και αφού καβουρδιστεί πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο σουσάμι το κοτόπουλο και απολαμβάνουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Gogo Samiou
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr