Close

Κοτόπουλο με κολοκυθάκια, ντομάτα, χυλοπίτες και φέτα

Κοτόπουλο με κολοκυθάκια, ντομάτα, χυλοπίτες και φέτα

Το κοτόπουλο με χυλοπίτες είναι αγαπημένος παραδοσιακός συνδυασμός που αγαπάμε από παιδιά. Ωστόσο η γρήγορη εκδοχή που σας προτείνουμε να φτιάξετε στο τηγάνι είναι πολύ νόστιμη και εξασφαλίζει ένα πλήρες γεύμα για την οικογένειά σας σε 45 μόλις λεπτά. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε!

Υλικά
700γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μπουκίτσες
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
λίγο αλεύρι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο σε φετούλες
4-5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
2 ντομάτες μέτριες
2 κολοκυθάκια κομμένα σε κυβάκια
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί κόκκινο
λίγη ρίγανη
2 φύλλα δάφνης
1 πακέτο χυλοπίτες χοντρές
200γρ. φέτα σε κυβάκια
λίγη πάπρικα γλυκιά
αλάτι, πιπέρι

Δείτε επίσης: Πεντανόστιμη κοτοσαλάτα με γιαούρτι!

Διαδικασία
Χαράζετε σταυρωτά τις ντομάτες στο κάτω μέρος, τις βουτάτε για 5 δευτερόλεπτα σε νερό που βράζει, τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, τις ξεφλουδίζετε, τις κόβετε στη μέση, πιέζετε να φύγουν τα σποράκια τους και τις κόβετε σε κυβάκια.

Ετοιμάζετε και τα υπόλοιπα λαχανικά (κρεμμύδι, σκόρδο, κολοκυθάκια) όπως αναφέρεται στα υλικά.

Αλατοπιπερώνετε και αλευρώνετε ελαφρά τα κυβάκια του κοτόπουλου.

Ζεσταίνετε σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και ρίχνετε τα κυβάκια του κοτόπουλου. Αφού ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα από το τηγάνι και ρίχνετε στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα κολοκυθάκια.

Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά σας, ρίχνετε ξανά στο τηγάνι το κοτόπουλο και το γυρίζετε στο τηγάνι μερικές βόλτες. Σβήνετε με το κόκκινο κρασί και μετά από 1 λεπτό ρίχνετε τα κυβάκια της ντομάτας, τη λιαστή ντομάτα και λίγο νερό. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε την πάπρικα, τα φύλλα της δάφνης και τη ρίγανη.

Παράλληλα βράζετε δίπλα σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τις χυλοπίτες. Προσοχή, δεν πρέπει να παραβράσουν, αλλά να κρατάνε.

Όταν το φαγητό μείνει με τη σάλτσα του, στραγγίζετε τις χυλοπίτες και τις ρίχνετε στο τηγάνι μαζί με τα κυβάκια της φέτας. Ανακατεύετε να ενωθούν τα υλικά σας και να πάρουν μια βράση μαζί και σερβίρετε το φαγητό αμέσως σε πιάτα.

Πηγή: olivemagazine.gr