Κοτόπουλο πανέ σε λαχταριστή σάλτσα σκόρδου- παρμεζάνας θα απογειώσει τον ουρανίσκο σας
- κοτόπουλο 2-3 κομμάτια στήθoυς χωρίς πέτσα και κόκαλα
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 κουταλιές (ή απλό)
- παρμεζανα 4 κουταλιές φρέσκια τριμμένη
- αλατι 2 κουταλάκια του γλυκού
- σκορδο 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη
- πιπέρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο
Υλικά
- ελαιολαδο 5 κουταλιές της σούπας
- βουτυρο 2 κουταλιές της σούπας
- κρεμμυδι 1 μικρό ψιλοκομμένο
- σκορδο 1 ολόκληρο κεφάλι ξεφλουδισμένο και χωρισμένο σε 10-12 σκελίδες
- κύβος κότας 1/4 φλιτζάνι
- κρεμα γαλακτος 1/4 φλιτζάνι
- παρμεζανα 1/2 φλιτζάνι φρέσκια τριμμένη
- μαιντανος 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο για σερβίρισμα
Για την σος
Τίποτα πιο νόστιμο και απολαυστικό από μια μερίδα κοτόπουλου με άσπρη σάλτσα με σκόρδο και παρμεζάνα! Είναι ένα πιάτο που συνοδεύεται τόσο με πατάτες φούρνου ή τηγανίτες όσο και με ρύζι.
Σε όλους αρέσει η κρέμα γάλακτος και φαίνεται πως σε αυτή τη συνταγή με κοτόπουλο πρωταγωνιστεί! Το σκόρδο έρχεται να απογειώσει την γεύση και να κάνει αυτή την άσπρη σάλτσα, διαφορετική από όσες έχουμε δοκιμάσει μέχρι τώρα!
Είναι σίγουρα μια συνταγή που θα δοκιμάσουμε σύντομα αλλά πρώτα, θέλουμε να την μοιραστούμε μαζί σας. Διαβάστε παρακάτω:
Εκτέλεση:
Στην αρχή ρίχνουμε στο κοτόπουλο το αλάτι, το πιπέρι και την σκόνη σκόρδου. Παίρνουμε ένα ρηχό μπολ και ανακατεύουμε το αλεύρι και την παρμεζάνα. Βυθίζουμε το κοτόπουλο στο μείγμα μας και αφαιρούμε το περίσσιο αλεύρι πάνω από το κοτόπουλο.
Δείτε ακόμα Αλμυρό κέικ με κοτόπουλο και Φιλαδέλφεια
Παίρνουμε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο, τηγανίζουμε το κοτόπουλο μας για 3-4 λεπτά περίπου. Το τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσει. Ο χρόνος διαφέρει, ανάλογα την κουζίνα που διαθέτουμε.
Τα βάζουμε σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε στην άκρη. Δεν πετάμε το μείγμα του λαδιού και του βουτύρου όπου τηγανίσαμε το κοτόπουλο. Στο ίδιο σκεύος και με τα λίπη που έχουν περισσέψει, σοτάρουμε το κρεμμύδι, αφού το έχουμε ψιλοκόψει πρώτα.
Με ένα μαχαίρι, σπάμε 6 σκελίδες σκόρδου και τις σοτάρουμε και αυτές στο λάδι και το βούτυρο. Αφού σοταριστούν λίγο προσθέτουμε τον κύβο κοτάς, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Βάζουμε το πιπέρι στην σάλτσα σας και αφού ανακατέψουμε προσθέτουμε και το κοτόπουλο. Ξεκινάμε να το ανακάτεμα, έτσι ώστε η σάλτσα να καλύψει όλο το κοτόπουλο. Το αφήνουμε να πάρει μια βράση μέχρι το κοτόπουλο να ενσωματωθεί με την σάλτσα.
Δείτε το βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Τη συνταγή την βρήκαμε από το: cafedelites.com
Επιμέλεια κειμένου: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή