Close

Κοτόπουλο πανέ σε λαχταριστή σάλτσα σκόρδου- παρμεζάνας

Κοτόπουλο πανέ  σε λαχταριστή σάλτσα σκόρδου- παρμεζάνας

Κοτόπουλο πανέ σε λαχταριστή σάλτσα σκόρδου- παρμεζάνας θα απογειώσει τον ουρανίσκο σας

Τίποτα πιο νόστιμο και απολαυστικό από μια μερίδα κοτόπουλου με άσπρη σάλτσα με σκόρδο και παρμεζάνα! Είναι ένα πιάτο που συνοδεύεται τόσο με πατάτες φούρνου ή τηγανίτες όσο και με ρύζι.

Σε όλους αρέσει η κρέμα γάλακτος και φαίνεται πως σε αυτή τη συνταγή με κοτόπουλο πρωταγωνιστεί! Το σκόρδο έρχεται να απογειώσει την γεύση και να κάνει αυτή την άσπρη σάλτσα, διαφορετική από όσες έχουμε δοκιμάσει μέχρι τώρα!

Είναι σίγουρα μια συνταγή που θα δοκιμάσουμε σύντομα αλλά πρώτα, θέλουμε να την μοιραστούμε μαζί σας. Διαβάστε παρακάτω:

Εκτέλεση:

Στην αρχή ρίχνουμε στο κοτόπουλο το αλάτι, το πιπέρι και την σκόνη σκόρδου. Παίρνουμε ένα ρηχό μπολ και ανακατεύουμε το αλεύρι και την παρμεζάνα. Βυθίζουμε το κοτόπουλο στο μείγμα μας και αφαιρούμε το περίσσιο αλεύρι πάνω από το κοτόπουλο.

Δείτε ακόμα Αλμυρό κέικ με κοτόπουλο και Φιλαδέλφεια

Κοτόπουλο πανέ σε λαχταριστή σάλτσα σκόρδου- παρμεζάνας

Παίρνουμε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο,  τηγανίζουμε το κοτόπουλο μας για 3-4 λεπτά περίπου. Το τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσει. Ο χρόνος διαφέρει, ανάλογα την κουζίνα που διαθέτουμε.

Κοτόπουλο πανέ σε λαχταριστή σάλτσα σκόρδου- παρμεζάνας

Τα βάζουμε σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε στην άκρη. Δεν πετάμε το μείγμα του λαδιού και του βουτύρου όπου τηγανίσαμε το κοτόπουλο. Στο ίδιο σκεύος και με τα λίπη που έχουν περισσέψει, σοτάρουμε το κρεμμύδι, αφού το έχουμε ψιλοκόψει πρώτα.

Κοτόπουλο πανέ σε λαχταριστή σάλτσα σκόρδου- παρμεζάνας

Με ένα μαχαίρι, σπάμε 6 σκελίδες σκόρδου και τις σοτάρουμε και αυτές στο λάδι και το βούτυρο. Αφού σοταριστούν λίγο προσθέτουμε τον κύβο κοτάς, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Κοτόπουλο πανέ σε λαχταριστή σάλτσα σκόρδου- παρμεζάνας

Βάζουμε το πιπέρι στην σάλτσα σας και αφού ανακατέψουμε προσθέτουμε και το κοτόπουλο. Ξεκινάμε να το ανακάτεμα, έτσι ώστε η σάλτσα να καλύψει όλο το κοτόπουλο. Το αφήνουμε να πάρει μια βράση μέχρι το κοτόπουλο να ενσωματωθεί με την σάλτσα.

Δείτε το βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:

Τη συνταγή την βρήκαμε από το: cafedelites.com

Επιμέλεια κειμένου: daddy-cool.gr