Μια συνταγή για ένα υπέροχο πιάτο με ένα αγαπημένο πουλερικό. Κοτόπουλο ριγανάτο με φέτες λεμονιού.
Υλικά συνταγής
8 μπούτια κοτόπουλου, μόνο το επάνω μέρος με τη πέτσα τους
1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες
3 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη ή 2 κ.γ. αποξηραμένη
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
1 κοφτή κ.σ. μουστάρδα
1 πρέζα μπούκοβο
1 φλ. τσαγιού ζεστό ζωμό κοτόπουλου
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλένετε και αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο.
Ζεσταίνετε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και τσιγαρίζετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά. Το αφαιρείτε από τη φωτιά με τσιμπίδα ή τρυπητή κουτάλα και το αφήνετε σε πιατέλα. Βάζετε στο ίδιο τηγάνι τις φέτες λεμονιού τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και τα σοτάρετε ελαφρά μέχρι να μελώσουν. Προσθέτετε εκ” νέου το κοτόπουλο στη φωτιά, το πασπαλίζετε με το μπούκοβο και το “σβήνετε” με το κρασί. Το αφήνετε για λίγο να “αναπνεύσει”.
Προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλο και τη μουστάρδα διαλυμένη μέσα στο ζωμό, και σιγοβράζετε για 15 λ. Μεταφέρετε το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λ ή μέχρι να πάρει χρώμα. Σερβίρετε με πατατούλες τηγανιτές και με τις μελωμένες φετούλες λεμονιού.
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Χαραλάμπης αλλάζει τη ζωή τους για πάντα
- Η Γη της Ελιάς : Ο Βαρώτσος έχει σκληρές απαιτήσεις και τους εξουθενώνει όλους
- Εύκολα ρολάκια Ferrero Rocher με 4 υλικά
- Άση Μπήλιου : Ο Πλούτωνας περνάει στον Υδροχόο για τα επόμενα 20 χρόνια – Πώς θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Αμαλιάδα : Οι καταθέσεις κλειδιά που θα δώσουν φως στην υπόθεση