Συνταγή για κοτόπουλο στη γάστρα, με τραγανή πέτσα και ζουμερό κρέας, με πικάντικη μαρινάδα για το Κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο. Μπορούμε να συνοδεύσουμε με χωριάτικη σαλάτα, ρύζι, πατάτες φούρνου ή πατάτες τηγανιτές. Από τη φίλη μας Μένια Στεφοπούλου.
- κοτόπουλο 1 μεγάλο
Υλικά
Κοτόπουλο Cacciatore
Τις Κυριακές το έθιμο θέλει να τρώμε κρέας. Όμως αυτό το κοτόπουλο γάστρας με τραγανή πέτσα, ζουμερό κρέας και την πιο γευστική και πικάντικη μαρινάδα είναι για όποια μέρα της εβδομάδας θέλετε. Είναι εύκολο και αν το δοκιμάσετε δε θα το αλλάζετε με κανένα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το κοτόπουλο στη γάστρα με πικάντικη μαρινάδα:
Εκτέλεση για το κοτόπουλο στη γάστρα με πικάντικη μαρινάδα
Αρχικά παίρνουμε ένα πλυμένο, καθαρισμένο, ανοιχτό σαν πεταλούδα κοτόπουλο και το βάζουμε στην γάστρα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, την γλυκιά πάπρικα, την κέτσαπ, τη ρίγανη και το γλυκό μπούκοβο.
Φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό στο airfryer
Περιχύνουμε με τη μαρινάδα το κοτόπουλο και φροντίζουμε η μαρινάδα να πάει παντού. Συμπληρώνουμε με λίγο νερό και κλείνουμε τη γάστρα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 2 ώρες και 30 λεπτά.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr