Συνταγή για ασιατικό κοτόπουλο με σάλτσα τεριγιάκι, με μηλόξυδο και σάλτσα σόγιας. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ρύζι στον ατμό ή noodles.
- κοτόπουλο 1 κιλό σε κομμάτια
- σησαμέλαιο 1 κουταλιά της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Υλικά
- μηλόξιδο 55 ml
- ζωμό 250 ml κοτόπουλο
- σάλτσα σόγιας 80 ml
- καστανή ζάχαρη 40 γραμμάρια
Για τη σάλτσα τεριγιάκι
Κοτόπουλο Cacciatore
Το κλασικό κοτόπουλο τεριγιάκι είναι ένα από τα πιο εύκολα πιάτα στον κόσμο, που βγάζουν στο 10λεπτο (απ’ την ώρα που θα ανοίξετε το πακέτο με το νωπό πουλερικό) ένα απίστευτα ζουμερό, τρυφερό και νοστιμότατο φιλέτο κοτόπουλου, συνήθως μπούτι, καλυμμένο από καραμελωμένη σάλτσα τεριγιάκι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το κοτόπουλο τεριγιάκι:
Εκτέλεση για το κοτόπουλο τεριγιάκι
Αρχικά φτιάχνουμε τη σάλτσα τεριγιάκι βάζοντας σε μικρή κατσαρόλα το μηλόξυδο, τον ζωμό κοτόπουλο, τη σάλτσα σόγιας και τη καστανή ζάχαρη. Βράζουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να μειωθούν τα υγρά στο μισό και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα, σαν σιρόπι.
Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και ζεσταίνουμε ένα γουόκ. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το σησαμέλαιο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Τρίβουμε πιπέρι και προσθέτουμε αλάτι και σοτάρουμε για λίγο ακόμα.
Παϊδάκια κοτόπουλο με σώς στη ψηστιέρα
Προσθέτουμε τη μισή από τη σάλτσα που φτιάξαμε και σοτάρουμε μαζί με το κοτόπουλο για να δέσουν. Όταν δέσουν σερβίρουμε με ρύζι ή noodles και από πάνω ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα.
Οι φωτογραφίες είναι της φίλης μας Fratzeska Kazepi
και την είδαμε στην ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr