Συνταγή για κουκουβάγια ή αλλιώς ντάκο με τριμμένη ντομάτα, φέτα, κάπαρη, ελαιόλαδο και ρίγανη, για ορεκτικό στα κρεατικά, στα ψάρια και στα θαλασσινά αλλά και για χορταστικό βραδινό με μεσογειακά αρώματα και χρώματα. Από τη φίλη μας Δέσποινα Πολυκρέτη.
Ντάκος με αβοκάντο
Η περιβόητη σαλάτα της Κρήτης με όνομα ντάκος, λέγεται διαφορετικά και κουκουβάγια και είναι σίγουρα η Νο1 συνταγή για το Καλοκαίρι. Η ντομάτα είναι στην εποχή της και σκέτο γλύκισμα. Δροσερή και χορταστική, μπορείς να την απολαύσεις και με λιγότερες θερμίδες αν αντί για φέτα βάλεις ανθότυρο ή κατίκι Δομοκού.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη κουκουβάγια:
Εκτέλεση για τη κουκουβάγια
Αρχικά παίρνουμε το παξιμάδι και στρώνουμε πάνω του τη τριμμένη ντομάτα, την οποία την τρίψαμε στο χοντρό του τρίφτη. Από πάνω βάζουμε τη φέτα είτε θρυμματισμένη είτε σε κύβους.
Ντακοσαλάτα με φέτα και πιπεριά
Γαρνίρουμε με κάπαρη και ρίγανη και τελειώνουμε με ελαιόλαδο. Αφήνουμε λίγο το ντάκο να σταθεί αν τον θέλουμε μαλακό ή καταναλώνουμε αμέσως αν τον θέλουμε τραγανό.
Την είδαμε στην ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια