Από τα ωραιότερα κουλουράκια που θα έχετε φτιάξει και φάει εγγυημένα!
Κουλουράκια με άρωμα πορτοκάλι και μαστίχας !!Θεϊκά!!ΜΟΣΧΟΜΥΡΙΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ!!!!
- βουτυρο 1/2 κιλό γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
- ζαχαρη 1/2 κιλό
- αυγα 4 ελαφρά χτυπημένα
- πορτοκαλι Ξύσμα από 3
- βανίλια 2
- μαστιχα 1 πρέζα κοπανισμένη
- αλατι 1 πρέζα
- πορτοκαλι 1/2 ποτήρι φρέσκος χυμός
- σοδα 1 κουταλάκι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1300-1400 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλιά κοφτή
Υλικά
Για 145 κουλουράκια
Εκτέλεση
1.Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη 7 λεπτά,να γίνουν σαν κρέμα.
2.Προσθέτουμε τα αυγά,το ξύσμα,τις βανίλιες,τη μαστίχα και το αλάτι
και χτυπάμε ακόμα λίγο.
3.Πάνω από το μπολ της ζύμης ανακατεύουμε την πορτοκαλάδα με τη
σόδα και τα ρίχνουμε στο μείγμα.
4.Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη
να μην κολλάει στα χέρια ή στο μπολ.
Την αφήνουμε 1/2 ώρα στον
πάγκο της κουζίνας να “ξεκουραστεί”.
5.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς,στρώνουμε λαδόκολλα
στις λαμαρίνες και πλάθουμε κουλουράκια σε διάφορα σχέδια
6.Ανακατεύουμε έναν κρόκο,λίγη ζάχαρη και λίγο νερό και αλείφουμε
τα κουλουράκια.
7.Ψήνουμε στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 25 λεπτά
Συνταγή που φτιάχνω πάντα απο Αργυρώ Μπαρμπαρίγου απο μαγειρικη και συνταγες