Κουλουράκια με άρωμα πορτοκαλιού και κανέλας
•1 ποτήρι ελαιόλαδο
•1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι
•1 ποτήρι ζάχαρη
•1-1,5 κουταλιά της σούπας κανέλα
•ξύσμα ενός πορτοκαλιού (από βιολογικά ή αράντιστα πορτοκάλια από τον κήπο σας…)
•1 κουταλάκι γλυκού σόδα (σκόνη)
•περίπου 900 γρ.αλεύρι
•σουσάμι(προαιρετικά)
Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε το λάδι,το χυμό και διαλύουμε μέσα στο μίγμα τη ζάχαρη,την κανέλα,το ξύσμα και τη σόδα.Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη ούτε πολύ μαλακή ούτε πολύ σκληρή.
Πλάθουμε σε κουλουράκια και τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν…
Η γεύση τους απογειώνεται αν αφού πλάσετε τα κουλουράκια τα αλείψετε με πινέλο με λίγο νερό και τα βουτήξετε σε μπολ με σουσάμι ώστε να κολλήσει καλά το σουσάμι και τα φουρνίσετε… Καλή επιτυχία!!!
απο τη φίλη της σελιδας μας Elina Gelina