Η Τζένη Τσανακτσίδου με αφορμή την έναρξη της Σαρακοστής ετοίμασε για εμάς φρεσκοφουρνιστά κουλουράκια φιογκάκια του ονείρου, ιδανικά για την Σαρακοστή αλλά και για κάθε περίοδο νηστείας.
- καλαμποκέλαιο 1 ποτήρι
- ζαχαρη 1 ποτήρι
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 1 ποτήρι
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- Ξύσμα πορτοκαλιού 2 κουταλάκια του γλυκού
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 900 γραμμάρια
Υλικά
Αυτά τα κουλουράκια φιογκάκια είναι και πανέμορφα και πεντανόστιμα. Η Τζένη Τσανακτσίδου για άλλη μια φορά μας άνοιξε την όρεξη και είπε να φτιάξει για εμάς νηστίσιμα κουλουράκια του ονείρου που θα κάνει τους φούρνους της γειτονιάς να κλείσουν!
Δείτε ακόμα Παραδοσιακά πασχαλινά κουλουράκια της γιαγιάς
Είναι κουλουράκια με έντονο άρωμα και γεύση πορτοκαλιού, με απλά υλικά και οικονομικά. Φυσικά είναι κατάλληλα και τους vegans ή τους χορτοφάγους και σίγουρα θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Μπορεί να έχουν περίτεχνο σχέδιο αλλά είναι πανεύκολα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα κουλουράκια φιογκάκια νηστίσιμα:
Εκτέλεση για τα κουλουράκια φιογκάκια νηστίσιμα
Βάζουμε αρχικά το καλαμποκέλαιο στην λεκάνη μαζί με την ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τον φυσικό χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις που το έχουμε αναμείξει με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε πρώτα με το σύρμα. Στην συνέχεια ξεκινάμε να ζυμώνουμε. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη πλάθουμε κορδόνια ίσα και αρχίζουμε να φτιάχνουμε το σχέδιο φιογκάκι.
Δείτε ακόμα Κουλουράκια σαν τσουρεκάκια της Γκόλφως
Βάζουμε τα κουλουράκια στην λαδόκολλα, στο ταψί και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 10 λεπτά αν τα θέλουμε μαλακά. Αν τα θέλουμε πιο τραγανά ψήνουμε για 5 λεπτά.
Tips για τα κουλουράκια φιογκάκια νηστίσιμα
Μετράμε όλα τα υλικά με ένα ποτήρι των 200 ml. Η ζύμη θέλουμε όταν την πλάθουμε να είναι λιπαρή και λεία. Το μπέικιν πάουντερ προσθέτουμε 2μιση κουταλάκια του γλυκού αν το έχουμε σε μεγάλη συσκευασία. Μπορούμε να προσθέσουμε γαρίφαλο και κανέλα αν θέλουμε. Μπορούμε αντί για ζάχαρη να βάλουμε 7 κουταλιές της σούπας μέλι.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα