Κουλουρακια κανέλας τραγανοαφρατα! Αυτά τα κουλουράκια κανέλας ειναι τραγανα απεξω και αφρατα μεσα.Ο τέλειος συνδυασμός δηλάδη!
Υλικά
250γρ λαδι
250γρ ζαχαρη
250γρ χυμο πορτοκαλι
1 κουτ.σουπας κανελα
700γρ περιπου αλευρι
1 φακελακι bakin
Εκτέλεση
Χτυπαμε τα πρωτα 4 υλικα καλα
Σε αλλο μπωλ κοσκινιζουμε το αλευρι και το μπεικιν, τα ανακατευουμε και προσθετουμε τα 3/4 του μπωλ με το αλευρι μονομιας στο μειγμα των υγρων και αρχιζουμε και ανακατευουμε απο εξω προς τα μεσα απολες τις πλευρες του μπωλ μεχρι να δεσει η ζυμη και προσθετουμε λιγο ακομα αλευρι
Πρεπει να μην βαλουμε πολυ αλευρι κ σφιξει η ζυμη.. Να ειναι πολυ ευπλαστη
Πλαθουμε μπαλιτσες μεγεθος μεγαλου καρυδιου τις βαζουμε σε ταψι με λαδοκολλα και επειτα με ενα πηρουνι παταμε το καθε μπαλακι για να γινει φλατ.
Πασπαλιζουμε το καθενα με κανελοζαχαρη.
Ψηνουμε στους 180 βαθμους στις .αντιστασεις μεσαια σχαρα για 25′-30′ μεχρι να ροδισουν.
Τα αφηνουμε να κρυωσουν περιπου 20′ και περισσοτερο και μετα τα βγαζουμε απο το ταψι.