Κουλουράκια Πασχαλινά μυρωδάτα, με αρώματα από τσουρέκι· μαστίχα, κάρδαμο, μαχλέπι και πορτοκάλι.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 600 γρ.
- βουτυρο 300 γρ
- ζάχαρη άχνη 200 γρ.
- αυγα 2
- μπέικιν πάουντερ 1 κ.γ.
- μαχλέπι 1 κ.γ. σκόνη
- Κακουλέ 1 κ.γ. κόκκους κοπανισμένο
- μαστιχα 1 κ.γ. σκόνη
- πορτοκαλι Ξύσμα από 2
- αυγα 1 κρόκο για την επάλειψη
- νερό 1 κ.σ. για την επάλειψη
Υλικά
Εκτέλεση:
για περίπου 40-50 κομμάτια
Τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια το βούτυρο παγωμένο και το αδειάζουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο του μίξερ ή σε λεκάνη για ζύμωμα στο χέρι. Ζυμώνουμε καλά έως ότου πετύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι.
Δείτε ακόμη Πασχαλινά κουλουράκια χωρίς ζάχαρη
Εάν το ζυμάρι βγει μαλακό και κολλάει, το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Πλάθουμε μικρά κουλούρια και τα τοποθετούμε σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικο χαρτί.
Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς το αυγό με το νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε τα κουλουράκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170ºC έως ότου πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Christina Sturrock-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ