Κουλουράκια πλεξούδες με κανέλα και πορτοκάλι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 700 γραμμάρια
- βουτυρο 400 γραμμάρια φρέσκο
- ζάχαρη άχνη 250 γραμμάρια
- αυγα 2
- μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού
- πορτοκαλι Ξύσμα από 1
- κανελά 1 κουταλάκι του γλυκού
- αυγα 1 για το άλειμμα
Υλικά
Εκτέλεση συνταγής:
Κόβουμε το βούτυρο σε κομμάτια και το βάζουμε στο μπολ μαζί με όλα τα υλικά. Ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε μπαστουνάκια. Πιάνουμε το μπαστουνάκι από την μέση και στριφογυρίζουμε, το βάζουμε στην λαδόκολλα στο ταψάκι μας. Κάνουμε το ίδιο με όλα τα μπαστουνάκια.
Δείτε ακόμη Αυτά είναι τα 5 μυστικά για τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια!
Αναμειγνύουμε το αβγό με λίγο γάλα και αλείφουμε τα κουλουράκια μας.
Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε τα κουλουράκια μας στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.
Ειδήσεις σήμερα
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Η πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ
- Άγιος Έρωτας : Η Ολυμπία πιάνει τον πατέρα Νικόλαο σε οίκο ανοχής και το κάνει θέμα στην επισκοπή
- Ζώδια : Ανάδρομος Ερμής έως 15/12/2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους
- «Καλάθι των Χριστουγέννων» : Επιστρέφει με χαμηλότερες τιμές