Κουλουράκια πλεξούδες με κανέλα και πορτοκάλι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 700 γραμμάρια
- βουτυρο 400 γραμμάρια φρέσκο
- ζάχαρη άχνη 250 γραμμάρια
- αυγα 2
- μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού
- πορτοκαλι Ξύσμα από 1
- κανελά 1 κουταλάκι του γλυκού
- αυγα 1 για το άλειμμα
Υλικά
Εκτέλεση συνταγής:
Κόβουμε το βούτυρο σε κομμάτια και το βάζουμε στο μπολ μαζί με όλα τα υλικά. Ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε μπαστουνάκια. Πιάνουμε το μπαστουνάκι από την μέση και στριφογυρίζουμε, το βάζουμε στην λαδόκολλα στο ταψάκι μας. Κάνουμε το ίδιο με όλα τα μπαστουνάκια.
Δείτε ακόμη Αυτά είναι τα 5 μυστικά για τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια!
Αναμειγνύουμε το αβγό με λίγο γάλα και αλείφουμε τα κουλουράκια μας.
Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε τα κουλουράκια μας στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.
Ειδήσεις σήμερα
- Στο νοσοκομείο με κρανιογκεφαλικές κακώσεις 12χρονος : Τον πήρε σβάρνα αυτοκίνητο με το πατίνι του
- Η Γη της Ελιάς : Ποιανού είναι το παιδί που κουβαλά στα σπλάχνα της η Αφροδίτη;
- Κινέζικο Ωροσκόπιο : Μηνιαίες προβλέψεις από την Άση Μπήλιου για όλα τα ζώδια μέχρι και τις 01/12/2024
- Ο Τιμωρός: Ο Μάρκος ετοιμάζει νέο χτύπημα
- Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου χωρίς ζάχαρη