Κουλουράκια πλεξούδες με κανέλα και πορτοκάλι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 700 γραμμάρια
- βουτυρο 400 γραμμάρια φρέσκο
- ζάχαρη άχνη 250 γραμμάρια
- αυγα 2
- μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού
- πορτοκαλι Ξύσμα από 1
- κανελά 1 κουταλάκι του γλυκού
- αυγα 1 για το άλειμμα
Υλικά
Εκτέλεση συνταγής:
Κόβουμε το βούτυρο σε κομμάτια και το βάζουμε στο μπολ μαζί με όλα τα υλικά. Ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε μπαστουνάκια. Πιάνουμε το μπαστουνάκι από την μέση και στριφογυρίζουμε, το βάζουμε στην λαδόκολλα στο ταψάκι μας. Κάνουμε το ίδιο με όλα τα μπαστουνάκια.
Δείτε ακόμη Αυτά είναι τα 5 μυστικά για τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια!
Αναμειγνύουμε το αβγό με λίγο γάλα και αλείφουμε τα κουλουράκια μας.
Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε τα κουλουράκια μας στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.
Ειδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Η Γη της Ελιάς : Ο Στάθης εθίζεται άσχημα και τα χάνει όλα μαζί και την Ιουλία
- Καιρός : Πότε έρχεται Αρμαγεδδών ψύχους στην Ελλάδα
- Grand Hotel : Η Κυβέλη παραδέχεται ότι σκότωσε το Γαζή σε Πέτρο και Αλίκη