Κουλούρια γεμιστά με αλλαντικά. Υπέροχα σπιτικά κουλούρια που στην γεύση θυμίζουν κουλούρια Θεσσαλονίκης γεμιστά με αλλαντικά, φρέσκια ντομάτα και κίτρινο τυρί.
- Γάλα φρέσκο 300 γρ χλιαρό
- μαγιά 1 φακελάκι
- ζαχαρη 1 κ.σ.
- καλαμποκέλαιο 120 γρ.
- ασπραδια 2
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 600 γρ.
- αλατι 1 κ.γ.
Υλικά
- σουσαμι Αρκετό
Για την επικάλυψη των κουλουριών
Τα σημερινά μας γεμιστά κουλούρια θα τα φτιάξουμε μόνοι μας. Θα τα ψήσουμε στον φούρνο αφού πρώτα τα έχουμε βουτήξει σε ζαχαρόνερο και τα έχουμε πασπαλίσει με μπόλικο σουσάμι. Γι’ αυτόν τον λόγο μοιάζουν τόσο πολύ στα αξεπέραστα κουλούρια Θεσσαλονίκης.
Θα τα γεμίσουμε με αλλαντικά της αρεσκείας μας, φρέσκια ντομάτα, φρέσκια πράσινη πιπεριά και μπόλικο κίτρινο τυρί που λιώνει. Με λίγα λόγια αυτά τα γεμιστά κουλούρια με αλλαντικά είναι ιδανικά για παιδικό πάρτι, για κολατσιό αλλά και για όταν θέλουμε νόστιμο μεζέ. Μοιάζουν πολύ με την πίτσα στην γεύση.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα κουλούρια γεμιστά με αλλαντικά:
Εκτέλεση για τα κουλούρια
Αρχικά διαλύουμε στο γάλα την μαγιά και την ζάχαρη. Αφήνουμε το μείγμα για 5 λεπτά στην άκρη μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Στην συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα το καλαμποκέλαιο και τα ασπράδια αυγού.
Ρίχνουμε επίσης στο μείγμα το μισό από το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε έπειτα και το άλλο μισό αλεύρι και ξεκινάμε να ζυμώνουμε. Αφού η ζύμη είναι έτοιμη την μεταφέρουμε σε ένα αλευρωμένο μπολ και το σκεπάζουμε με μία πετσέτα.
Αφήνουμε την ζύμη μας να διπλασιαστεί για 1 ώρα. Όταν περάσει η 1 ώρα κόβουμε την ζύμη σε 12 ίσα κομμάτια. Παίρνουμε το κάθε κομμάτι ξεχωριστά και το βουτάμε στο ζαχαρόνερο το οποίο για να το φτιάξουμε, ανακατέψαμε σε ένα μπολάκι το νερό με την ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Δείτε ακόμα Κουλούρια Θεσσαλονίκης ολικής άλεσης
Μετά το ζαχαρόνερο βουτάμε το κάθε κουλούρι στο σουσάμι το οποίο το έχουμε απλώσει σε ένα πιάτο. Θέλουμε το σουσάμι να πάει παντού. Τοποθετούμε τα κουλούρια μας σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα στον πάτο του. Με τον πάτο ενός ποτηριού πατάμε το κάθε κουλούρι στην μέση έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα βαθούλωμα.
Γεμίζουμε το κάθε βαθούλωμα με μία φέτα ντομάτας, κομμάτια αλλαντικών της αρεσκείας μας, κομμάτια πράσινης πιπεριάς και τελειώνουμε με μπόλικος τυρί. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 25 λεπτά.
Tips για τα κουλούρια γεμιστά με αλλαντικά
Αντί για φρέσκια ντομάτα μπορούμε να βάλουμε κέτσαπ ή σάλτσα ντομάτας.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Maria Anestaki
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός : Μετά τις καταιγίδες έρχονται τα πρώτα χιόνια – Αναλυτικά οι περιοχές
- Ξεκινάει σήμερα η νηστεία των Χριστουγέννων : Τι είναι το Σαρανταλείτουργο
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη ξεκαθαρίζει στον Αργύρη πως δεν τον θέλει πια
- Άση Μπήλιου : Πανσέληνος Νοεμβρίου 2024 – Πώς θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα με σοκολάτα το 2024