Κουλούρια για σχολείο. Τραγανά κουλουράκια με ελαιόλαδο για να δίνετε στα παιδιά σας σαν κολατσιό στο σχολείο.
- αυγα 6
- ζαχαρη 1,5 ποτήρι
- Γάλα φρέσκο 1 ποτήρι
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι Μισό ποτήρι
- αμμωνια 1 κ.γ.
- σοδα 1 κ.γ.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1,5 κιλό περίπου
- ελαιολαδο 1 ποτήρι
Υλικά
Οι γονείς ψάχνουν οικονομικούς τρόπους και νόστιμες συνταγές να δίνουν σπιτικό κολατσιό στο σχολείο για να μην χρειάζεται τα παιδιά να ξοδεύουν κάθε μέρα χρήματα στην καντίνα και να τρώνε πάντα κολατσιό, φτιαγμένο με αγνά υλικά που οι γονείς γνωρίζουν.
Μία τέτοια συνταγή είναι κι αυτά τα τραγανά κουλούρια. Σε πολλές περιπτώσεις τα παιδιά παίρνουν στο σχολείο κάτι γλυκό που είτε συνοδεύει το αλμυρό τους είτε είναι από μόνο του το κολατσιό τους. Για ποιον λόγο τα παιδιά να τρώνε συσκευασμένα κουλούρια ή κρουασάν όταν μπορούν να απολαύσουν αυτά τα κουλούρια;
Δείτε ακόμα Γλυκό ψυγείο με βάση από κουλούρια
Είναι πεντανόστιμα και τραγανά κουλούρια φτιαγμένα με αγνά υλικά και λίγη ζάχαρη που όμως μπορεί να αντικατασταθεί και με κάποιο άλλο γλυκαντικό, αν δεν θέλετε τα παιδιά σας να τρώνε ζάχαρη. Θα τα λατρέψουν σίγουρα και θα σας τα ζητάνε συνέχεια.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά μαζί με την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε μέχρι να αφρατέψουν. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το γάλα, τον χυμό πορτοκαλιού, την αμμωνία, την σόδα και ανακατεύουμε και πάλι. Στο τέλος βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Στην συνέχεια αφήνουμε την ζύμη μας για μία ώρα περίπου να ξεκουραστεί σκεπασμένη, έτσι ώστε να απελευθερωθούν τα αρώματά της. Παίρνουμε ένα ταψί και στρώνουμε λαδόκολλα. Πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε πλεξούδες ή σε ό,τι άλλο σχέδιο θέλουμε.
Βάζουμε τα κουλουράκια μας στο ταψί με την σειρά, αφήνοντας όμως λίγο κενό γιατί δεν θέλουμε να κολλήσουν μεταξύ τους. Σε ένα ποτήρι αναμειγνύουμε το νερό και το αυγό και με ένα πινέλο αλείφουμε τα κουλουράκια μας με το μείγμα του αυγού. Τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν. Περίπου 20- με 30 λεπτα
Tips για τα Κουλούρια για σχολείο
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την ζάχαρη με ζάχαρη καρύδας.
Την αμμωνία την βάζουμε για να γίνουν τα κουλούρια τραγανά. Αν δεν έχουμε αμμωνία μπορούμε να βάλουμε μόνο σόδα. Αντί για νερό μπορούμε να ανακατέψουμε το αυγό για το άλειμμα με λίγο φρέσκο γάλα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Ελένη Παπατσάνη
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr