Συνταγή για κουλούρια Θεσσαλονίκης με τραγανή κόρα με ανθότυρο και μυζήθρα. Ενα χορταστικό σνακ για πρωινό και για όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Από τη φίλη μας Κατερίνα Νικηταρά.
Τα κουλούρια Θεσσαλονίκης είναι από τις πιο κοινές επιλογές για πρωινό ή σνακ από μικρούς και μεγάλους. Χορταστικά και γευστικά, είναι ό,τι πρέπει ακόμη και όταν προσέχουμε τη διατροφή μας αρκεί να είναι ολικής άλεσης.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό
- ζαχαρη 80 γραμμάρια
- ξερή μαγιά 2 φακελάκια
- ελαιολαδο 100 ml
- νερό 500 ml χλιαρό
- αλατι 1 κουταλιά της σούπας
Υλικά
- μυζήθρα 250 γραμμάρια περίπου μαλακή
- ανθοτυρο 200 γραμμάρια
- δυοσμος 2-3 κουταλάκια του γλυκού φρέσκος ψιλοκομμένος
- αυγα 1
Για τη γέμιση
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Γεμιστά κουλούρια Θεσσαλονίκης με σαλάμι αέρος
Κι ενώ υπάρχουν πολλά γεμιστά κουλούρια Θεσσαλονίκης, συνήθως τα γεμίζουμε μετά το ψήσιμο. Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να τα δοκιμάσουμε γεμιστά, ψημένα όμως με τη γέμισή τους. Θα γίνουν ανάρπαστα στα παιδιά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα κουλούρια Θεσσαλονίκης γεμιστά με ανθότυρο και μυζήθρα:
Εκτέλεση για τα κουλούρια Θεσσαλονίκης γεμιστά με ανθότυρο και μυζήθρα
Αρχικά κοσκινίζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις σε ένα μπολ. Ανοίγουμε μία λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε μέσα στη λακκούβα τη ζάχαρη, τη μαγιά, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Βάζουμε και λίγο χλιαρό νερό στη λακκούβα και ξεκινάμε να ζυμώνουμε προσθέτοντας σιγά σιγά το υπόλοιπο νερό, γιατί μπορεί να μην το χρειαστούμε κι όλο.
Αφού η ζύμη μας είναι έτοιμη την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30-40 λεπτά. Έπειτα χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια. Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε μακρόστενο φύλλο.
Κουλούρια Θεσσαλονίκης γεμιστά με φέτα, ντομάτα και πιπεριά Φλωρίνης
Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε τη μυζήθρα, το ανθότυρο, τον ψιλοκομμένο δυόσμο και το αυγό και γεμίζουμε το κάθε φύλλο με τη γέμιση. Τυλίγουμε και κλείνουμε τις άκρες με νερό. Στο τέλος δίνουμε το σχήμα του κουλουριού και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, για 25 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο.
Την είδαμε στην ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια