Σουσαμένια κουλούρια Θεσσαλονίκης από την Σοφία Καρά! Σήμερα θα δούμε την συνταγή για σουσαμένια κουλούρια Θεσσαλονίκης από την Σοφία Καρά. Είναι μία πολύ ωραία συνταγή για να φτιάξουμε τα δικά μας σουσαμένια κουλούρια Θεσσαλονίκης. Αυτά τα κουλούρια Θεσσαλονίκης μπορούμε να τα δώσουμε σαν κολατσιό στα παιδιά μας αλλά να τα φτιάξουμε και για εμάς.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό
- ζαχαρη 1/2 φλ. τσαγιού
- ξερή μαγιά 2 φακ
- ελαιολαδο 3/4 φλ. τσαγιού
- αλατι 1 κ.σ
- νερό 500γρ χλιαρό
Υλικά
- σουσαμι Αρκετό
Για το πασπάλισμα
Είναι μία πολύ καλή επιλογή αν βρισκόμαστε σε περίοδο διατροφής, αφού είναι ένα πολύ υγιεινό και με σχετικά λίγες θερμίδες πρωινό, σύμφωνα με τους διατροφολόγους.
Δείτε ακόμα Κουλούρια Θεσσαλονίκης για γέμισμα- Αφράτα και μαλακά
Σίγουρα σε όλους αρέσουν τα σουσαμένια κουλούρια Θεσσαλονίκης και μπορείτε να τα φτιάξετε για το πρωί ή ακόμη και για το βράδυ, αν δεν θέλετε να τρώτε βαριά το βράδυ. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για κουλούρια Θεσσαλονίκης:
Εκτέλεση για τα σουσαμένια κουλούρια Θεσσαλονίκης
Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μία λακκούβα στην μέση. Ρίχνουμε μέσα στην λακκούβα το λάδι, την ζάχαρη, το αλάτι και την ξερή μαγιά, την οποία την έχουμε διαλύσει στο χλιαρό νερό. Παίρνουμε λίγο λίγο το αλεύρι από τα πλάγια και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία ζύμη μαλακή, που δεν θα κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζουμε την ζύμη μας με μία πετσέτα και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 30 λεπτά. Χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε 24 μπαλάκια, τα ανοίγουμε σε μπαστουνάκια και ενώνουμε τις άκρες τους έτσι ώστε να γίνουν στρογγυλά σαν δαχτυλίδια.
Τα βουτάμε σε χλιαρό νερό και αμέσως στο σουσάμι. Τοποθετούμε τα κουλούρια μας σε λαμαρίνες που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Tips για τα σουσαμένια κουλούρια Θεσσαλονίκης
Το 1 κιλό αλεύρι αντιστοιχεί σε 5 1/2 κούπες περίπου. Τα 500 γρ. νερού ισοδυναμούν με 1 1/2 κούπα. Αν θελήσουμε να τα γεμίσουμε με φέτα, ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια τα μπαλάκια, σε ένα μακρόστενο φύλλο. Βάζουμε την φέτα, το τυλίγουμε σε μπαστουνάκι βρέχοντας τα χέρια μας με νερό, και ενώνουμε και πάλι τις δύο άκρες.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Γιατί πρέπει να λέμε Χριστός Ετέχθη και όχι ένα σκέτο Χρόνια πολλά τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς
- 26/12/2004- 20 Χρόνια από τον σεισμό 9,1 Ρίχτερ που προκάλεσε ένα από τα πιο φονικά τσουνάμι στην ιστορία της ανθρωπότητας (video)
- Η Γη της Ελιάς : Η τελευταία συνάντηση Κουράκου- Αριάδνης
- Grand Hotel : Ο Ρήγας σώζεται την τελευταία στιγμή από θαύμα
- Τα πιο αστεία Χριστουγεννιάτικα memes για το 2024