Κουνουπίδι ογκρατέν με μπέικον και μπεσαμέλ. Εύκολη συνταγή για ογκρατέν από κουνουπίδι πεντανόστιμο και λαχταριστό. Μία υπέροχη και πανέξυπνη ιδέα για να φάνε τα παιδάκια μας κουνουπίδι και να το λατρέψουν! Είναι άλλωστε γνωστό πόσο δύσκολο λαχανικό είναι στο να το τρώνε οι μικροί μας φίλοι. Με αυτή τη συνταγή όμως θα γίνει από τα αγαπημένα τους φαγητά!
- κουνουπιδι 3 φούντες όχι πολύ μεγάλες
- κρεμμυδι 1 μεγάλο ψιλοκομμένο
- μπεικον 10 φέτες κομμένο σε λωρίδες
Υλικά
Εκτέλεση
(για ένα μεγάλο πυρέξ)
Πλένω και χωρίζω το κουνουπίδι σε τουφιτσες. Σε βραστό νερό το ζεματάω για 4 λεπτάκια. Στραγγίζω καλά. Βουτυρώνω ένα πυρέξ και πασπαλίζω με λίγη φρυγανιά. Βάζω το κουνουπίδι μου.
Σοτάρω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με λίγο λαδάκι και το μπέικον μαζί. Ρίχνω πάνω από το κουνουπίδι διάσπαρτα. Αν θέλω πασπαλίζω με λίγο ακόμα τυράκι. Ετοιμάζω τη μπεσαμέλ.
Καβουρδίζω το αλεύρι μου ελαφρώς με το βουτυράκι. Προσθέτω λίγο λίγο το καυτό γάλα και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να γίνει κρέμα. Κατεβάζω από τη φωτιά, αλατοπιπερώνω και προσθέτω το αβγό ελαφρώς χτυπημένο και με γρήγορες κινήσεις ανακατεύω καλά. Τέλος προσθέτω και το τυρί να λιώσει.
Ρίχνω τη μπεσαμέλ πάνω στο κουνουπίδι και ανακινώ καλά να εισχωρήσει μέσα στα υλικά μου. Πασπαλίζω με λίγη φρυγανιά , τυράκι και κόβω τσιμπιές από βούτυρο και βάζω διάσπαρτα για να κάνει ωραία κρούστα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει!!!
Καλή επιτυχία!!!!
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Tzela Antonopoulou