Ένας σωστός κι αφράτος κουραμπιές χρειάζεται μόνο 3 βασικά υλικά : βούτυρο, αλεύρι και λίγη ζάχαρη. Η πολλή ζάχαρη σφιγγει τους κουραμπιέδες. Το οποιοδήποτε υγρό που βρίσκεται στα (αυγά, κονιάκ, μαργαρίνες που περιέχουν νερό) σκληραίνουν τους κουραμπιέδες με αποτέλεσμα να βγαίνουν σαν »μπισκοτάκια» .Ένα καλό βούτυρο και το πολύ χτύπημα με λίγη άχνη ζάχαρη είναι η βάση για έναν καλό κουραμπιέ.
ΥΛΙΚΑ:
1/2 κούπα άχνη
3 βανίλιες
4 1/2 με 5 κουπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γρ. φρέσκο βούτυρο αιγοπρόβειο (αυτό στο γυάλινο βάζο)
1 κούπα αμύγδαλα ψιλοκομμένα και ψημένα στους 180 βαθμούς για 8 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Χτυπάω στο μίξερ τα βουτυρα με την αχνη 10 λεπτά. Ριχνω τις βανιλιες,τα αμύγδαλα (που πρέπει να έχουν κρυώσει) και προσθετω το αλευρι λιγο λιγο να εχω μια ζυμη μαλακια που να μην κολλάει. Πλάθω μπαλακια ή μισοφέγγαρα, τα βαζω σε ταψια με λαδοκολα και τα ψηνω και τα δυο μαζι στους 170 με αερα για 30 λεπτά. Δεν πρεπει να τους ψησουμε παραπανω και να παρουν πολυ χρωμα . Εδώ εχω ενα μυστικό, απο το εργαστηριο ζαχαροπλαστικης που δούλευα. Οταν βγουν καυτοι απο το φούρνο, τους πασπαλιζω με μια ιδεα γαρίφαλο τριμμένο. Δεν μπορείτε να φανταστείτε το αρωμά τους. Όταν κρυώσουν πολύ καλα, τους τυλιγω στην άχνη.
Καλή επιτυχία.
Ειδήσεις σήμερα
- Τί ώρα κλείνουν τα Σούπερ Μάρκετ σήμερα Κυριακή 22/12
- Aνακαλείται μαρμελάδα – Εντοπίστηκαν κομμάτια πλαστικού
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 23/12/2024 ως 29/12/2024 για όλα τα ζώδια
- Μυρωδιά μούχλας στα πλυμένα ρούχα : Το κρυφό κουμπί στο πλυντήριο που θα τα κάνει μαλακά και μοσχομυριστά
- Μενού Χριστουγέννων 2024: Δείτε τις καλύτερες συνταγές για το Γιορτινό τραπέζι