Απίθανοι κουραμπιέδες χωρίς βούτυρο παραδοσιακή συνταγή που μου την είπε μία γιαγιά από την Λαμία!!Είναι πιο υγιεινοί και πιο οικονομικοί αρκετά!!!
Υλικά
2 φλιτζάνια τσαγιού λάδι
2-3 βανίλιες σκόνη σε χαρτάκι συσκευασία
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
5 περίπου φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
λίγο ξύσμα από πορτοκάλι
χυμό από 1/2 μικρό λεμόνι
4 κουταλιές τις σούπας ούζο [η κονιάκ] έβαλα ούζο εγώ
Αμύγδαλα καβουρντισμένα κομματάκια [εγώ δεν έβαλα ]
Ζάχαρη άχνη για από πάνω
Δείτε ακόμα: Οι πιο περίεργοι και πιο νόστιμοι κουραμπιέδες!
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μίξερ το λάδι,το λεμόνι,τις βανίλιες,το ξύσμα πορτοκαλιού,την ζάχαρη την άχνη και τα χτυπάμε για 4 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα
Προσθέτουμε και τα αμύγδαλα αν βάλουμε και το ούζο και αμέσως λίγο λίγο το αλεύρι,μέχρι να δούμε να σφίξει η ζύμη αρκετά και να πλάθεται.
Δουλέψτε με το χέρι τώρα όχι μίξερ
Φτιάχνουμε τους κουραμπιέδες κόβοντας σε μέγεθος καρυδιού ζύμη και κάνοντας μπαλίτσες που τις πατάμε μετά λίγο .Τους τοποθετούμε λίγο αραιά σε λαδωμένο ταψί γιατί απλώνουν γι αυτό και σας λέω να τους κάνετε μικρούς μεγαλώνουν.
Δείτε ακόμα :Κουραμπιέδες για Διαβητικούς και Δίαιτα
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αέρα πάνω κάτω 180 βαθμούς.Μόλις ροδίσουν τους βγάζουμε και τους αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς προσοχή εντελώς γιατί θα σπάσουν αλλιώς.
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα