Close

Κουραμπιέδες να μοσχομυρίσει το σύμπαν όλο!Συνταγή από την Σταυρούλα Βήττα

Κουραμπιέδες να μοσχομυρίσει το σύμπαν όλο!Συνταγή από την Σταυρούλα Βήττα

Αυτοί οι Κουραμπιέδες έχουν κάνει πάταγο! Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει φάει και να μην έχει ξετρελαθεί! Η συνταγή είναι της αδερφής μου και την εμπνεύστηκε από διάφορες που δοκίμασε και δεν ήταν ικανοποιημένη. Ως τελειομανής κατέληξε σε αυτήν και είχε απόλυτο δίκιο για την επιτυχία της .Γιατί όπως λέει και ο φίλος μου ο Άκης ο Ανδρεάκος (σούπερ στα γλυκά και ο σεφ του team του daddy-cool) αν δεν κάνεις μια μικρή δοκιμή πρώτα, το τέλειο δεν το πετυχαίνεις!

Υλικά:

1/2 κιλό βούτυρο γάλακτος( εμείς βάλαμε το Σαβόϊ)

170 γραμ. ζάχαρη άχνη

200 γρ. αμύγδαλα  καβουρντισμένα στο κατσαρολάκι( χωρίς λάδι βάλαμε στο μάτι το κατσαρολάκι και τα γυρίσαμε για 2 λεπτά)

3 κρόκοι αυγών (καθόλου το ασπράδι)

1/2 κουταλάκι σόδα σκόνη μαγειρική

1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ

1 κουταλιά της σούπας εσάνς πικραμύγδαλου

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το γαρνίρισμα:

άχνη όσο πάρει (εμείς δεν βάλαμε πολύ για να κολλήσει μετά η κουβερτούρα )

1 πλάκα κουβερτούρα ,1 πλάκα σοκολάτα γάλακτος ,1 κουταλάκι του γλυκού εσάνς πικραμύγδαλου (αυτά όλα τα λιώσαμε σε μπεν- μαρί)

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ στην μεσαία ταχύτητα το βούτυρο για 10 λεπτά να αφρατέψει και ρίχνουμε και την άχνη. Συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ για άλλα 10 λεπτά ανεβάζοντας στο τέλος την ταχύτητα. Στην συνέχεια ρίχνουμε τους κρόκους των αυγών και συνεχίζουμε με το μίξερ. Έπειτα ρίχνουμε το κονιάκ, την σόδα και σιγά σιγά το αλεύρι. ΠΡΟΣΟΧΗ το αλεύρι πιθανός να μην το θέλει όλο και να μείνει λίγο. Οπότε από ένα σημείο και μετά ζυμώνεται με το χέρι και βλέπετε να μην σας γίνει τελείως σφιχτή η ζύμη. Εμάς από το αλεύρι περίσσεψαν σχεδόν 150 γρ. Αφού τελειώσετε με τα υλικά ,ρίχνεται σκόρπια(όχι σε ένα σημείο)το εσάνς πικραμύγδαλου και τα αμύγδαλα τα οποία είναι χοντροκομμένα. Βάζετε την ζύμη για 15 λεπτά σε σελοφάν να ξεκουραστεί και πλάθετε τα σχήματα σας. Εμείς τα κάναμε με κουπάτ ζαχαροπλαστικής. Βάζετε σε ταψί αντικολλητικό χαρτί και τα τοποθετείτε με μια μικρή απόσταση.  Προθερμένεται τον φούρνο στο αερόθερμο στους 180 βαθμούς και ψήνεται 10-12 λεπτά. Στην συνέχεια βγάζετε τα κουραμπιεδάκια και αφού κρυώσουν πασπαλίζετε με ζάχαρη .

Κουραμπιέδες να μοσχομυρίσει το σύμπαν όλο!Συνταγή από την Σταυρούλα Βήττα1

Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και λιωμένη κουβερτούρα αλλά θα πρέπει να μην έχετε βάλει πολλή άχνη γιατί μετά θα ξεκολλάει η σοκολάτα και δεν θα σταθεί στους κουραμπιέδες.

Extra tips….αν δείτε ότι σας έπεσε πολύ το αλεύρι κι έγινε σφιχτή η ζύμη μη φοβού ,υπάρχει λύση…. χτυπάτε λίγο βούτυρο στο μίξερ με άχνη και το ρίχνετε στην ζύμη σας,ζυμώνεται  και το πρόβλημα λύθηκε! Να ξέρετε ότι αν γίνει πολλή σφιχτή η ζύμη οι κουραμπιέδες θα γίνουν λίγο πέτρες να το πω? Ε ναι θα σπάσετε δόντι ή κεφάλι αν σας νευριάσουν! χιχιχι

*Εσάνς πικραμύγδαλου θα βρείτε σε καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστική αλλά και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ

* Αν δεν θέλετε να βάλετε εσάνς πικραμύγδαλου μπορείτε να ραντίσετε όταν τους βγάλετε με ανθόνερο. Θα εξακολουθήσουν να είναι μυρωδάτοι και να έχουν έντονη γεύση.

*Αν δεν βρείτε το βούτυρο που βάλαμε εμείς μπορείτε να βάλετε όποιο βούτυρο γάλακτος θέλετε.

Κουραμπιέδες να μοσχομυρίσει το σύμπαν όλο!Συνταγή από την Σταυρούλα Βήττα2

Καλή επιτυχία!!!