Λαχταριστοί, πανεύκολοι Κουραμπιέδες με κακάο. Μια εύκολη συνταγή για λαχταριστούς, πεντανόστιμους κουραμπιέδες … Καλά Χριστούγεννα !!!
Υλικά συνταγής
450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
70 γρ. κακάο
1/2 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
100 γρ. βούτυρο αιγοπρόβειο (στο γυάλινο βάζο)
130 γρ. βούτυρο αγελάδος
70 γρ. ζάχαρη άχνη + επιπλέον για πασπάλισμα
1/2 κ.γ. βανιλίνη
3 κ.σ. λικέρ κουαντρό
Εκτέλεση συνταγής
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα δύο είδη βουτύρου μαζί με τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε με το φτερό, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να αφρατέψει αρκετά, για περίπου 20 λεπτά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ στο ελάχιστο και προσθέτουμε σταδιακά το κοσκινισμένο μείγμα με το αλεύρι, τη βανιλίνη και το κουαντρό. Συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να έχουμε μια μαλακιά ζύμη που να πλάθεται, για περίπου 10 λεπτά.
Εν το μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C και ντύνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε μπαλάκια και τους τοποθετούμε στη λαμαρίνα. Μπορούμε να τους δώσουμε ό,τι άλλο σχήμα θέλουμε, αρκεί να έχουν όλοι το ίδιο μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα. Ψήνουμε για 20 – 30 λεπτά. Αφήνουμε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν ελαφρώς.
Κοσκινίζουμε σε ένα ταψί ή σε μια πιατέλα αρκετή ζάχαρη άχνη και τοποθετούμε επάνω τους κουραμπιέδες, πριν κρυώσουν εντελώς. Κοσκινίζουμε από πάνω άφθονη ζάχαρη άχνη, ώστε να καλυφθούν καλά.
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή