Κουραμπιέδες τριφτοί και αρωματικοί
Συνταγη απο τα ζαχαροπλαστεια DESPINA
Υλικά
500γρ βουτυρο γαλακτος
130γρ ζαχαρη αχνη
1 βανιλια
15γρ κονιακ
1/2 κγλ κοφτο μπεικιν παουντερ
1 κιλο αλευρι κοσκινισμενο
250γρ αμυγδαλα χοντροτριμμενα
Εκτέλεση
Χτυπαμε το βουτυρο με την ζαχαρη αχνη και τη βανιλια για 15′ στο μιξερ.
Επειτα προσθετουμε το αλευρι,το μπεικιν και το κονιακ κ χτυπαμε για λιγο.
Αν πλαθεται ειναι ετοιμο.
Ριχνουμε τα αμυγδαλα και ζυμωνουμε ελαφρως. Πλαθουμε σε μικρα μπαλακια κ τα παταμε απαλα με το δαχτυλο μας στο κεντρο η ανοιγουμε φυλλο χοντρο και κοβουμε με κουπατ αστερακια η μισοφεγγαρο.
Τα ψηνουμε στους 175 βαθμους για 20-25′ ωστε να ροδισουν ελαφρως στις ακρες.Σπαμε ενα στη μεση και πρεπει να θραβει.
Αφου κρυωσουν τα σκεπαζουμε με ζαχαρη αχνη.
Τα αφηνουμε 5-6 ωρες μεσα στην αχνη να τραβηξουν και μετα τα βαζουμε σε πιατελα.
Ειδήσεις σήμερα
- Δεν στεγνώνουν τα ρούχα : Το κόλπο με το μπουκάλι θα μειώσει το χρόνο στεγνώματος στο μισό
- Βασίλης Καλογήρου: Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση- Ο Τσούκαλης φεύγει εκτάκτως για Λάρισα
- Νέο Εκτακτο Δελτίο καιρού από την ΕΜΥ: Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια
- Διακοπή Ρεύματος ΔΕΗ : Διακοπές ρεύματος την Δευτέρα (13/1/2025) στην Αττική
- Ανακαλείται ελληνικό τυρί – Εντοπίστηκαν αυξημένα επίπεδα σε ορυκτέλαια