Κουραμπιέδες τριφτοί και αρωματικοί
Συνταγη απο τα ζαχαροπλαστεια DESPINA
Υλικά
500γρ βουτυρο γαλακτος
130γρ ζαχαρη αχνη
1 βανιλια
15γρ κονιακ
1/2 κγλ κοφτο μπεικιν παουντερ
1 κιλο αλευρι κοσκινισμενο
250γρ αμυγδαλα χοντροτριμμενα
Εκτέλεση
Χτυπαμε το βουτυρο με την ζαχαρη αχνη και τη βανιλια για 15′ στο μιξερ.
Επειτα προσθετουμε το αλευρι,το μπεικιν και το κονιακ κ χτυπαμε για λιγο.
Αν πλαθεται ειναι ετοιμο.
Ριχνουμε τα αμυγδαλα και ζυμωνουμε ελαφρως. Πλαθουμε σε μικρα μπαλακια κ τα παταμε απαλα με το δαχτυλο μας στο κεντρο η ανοιγουμε φυλλο χοντρο και κοβουμε με κουπατ αστερακια η μισοφεγγαρο.
Τα ψηνουμε στους 175 βαθμους για 20-25′ ωστε να ροδισουν ελαφρως στις ακρες.Σπαμε ενα στη μεση και πρεπει να θραβει.
Αφου κρυωσουν τα σκεπαζουμε με ζαχαρη αχνη.
Τα αφηνουμε 5-6 ωρες μεσα στην αχνη να τραβηξουν και μετα τα βαζουμε σε πιατελα.
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή