Κουρκούτι για μπακαλιάρο της Γκόλφως. Το πιο πετυχημένο κουρκούτι για μπακαλιάρο της 25ης Μαρτίου από την Γκόλφω.
- αλευρι 125 γραμμάρια κίτρινο
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 125 γραμμάρια
- νερό 250 γραμμάρια χλιαρό
- μπυρα 170 γραμμάρια
- ζαχαρη 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού
- μαγιά 1/2 φακελάκι
- κουρκουμας Λίγος
Υλικά
Η 25η Μαρτίου πλησιάζει και η αγαπημένη μας Γκόλφω Νικολού μας δείχνει το πιο νόστιμο και πετυχημένο κουρκούτι για χρυσαφένιο τηγανητό μπακαλιάρο που θα τον συνοδεύσουμε με την παραδοσιακή σκορδαλιά. Αυτό το απόλυτα πετυχημένο και πανεύκολο κουρκούτι για μπακαλιάρο μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και για μύδια ή γαρίδες.
Αν θέλετε φέτος την 25η Μαρτίου να ξετρελάνετε την οικογένεια και τους καλεσμένους σας με έναν απόλυτα χρυσαφένιο και τραγανό εξωτερικά μπακαλιάρο δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε αυτό το κουρκούτι για μπακαλιάρο. Φτιάχνεται πανεύκολα και με απλά υλικά και γίνεται πολύ εύκολα και σε χρόνο μηδέν.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το κουρκούτι για μπακαλιάρο:
Εκτέλεση για το κουρκούτι για μπακαλιάρο
Σε ένα μπολ ή σε μία λεκάνη με καπάκι το χλιαρό νερό, την μπύρα και την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Σε ένα ξεχωριστό μπολ αναμειγνύουμε το κίτρινο αλεύρι, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και την μαγιά. Ρίχνουμε το μείγμα με τα άλευρα στο μείγμα με το νερό και προσθέτουμε το αλάτι και τον κουρκουμά.
Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει ένας όμορφος χυλός. Θέλουμε έναν χυλό που να μην είναι ούτε πολύ αραιός ούτε πολύ σφιχτός. Σκεπάζουμε το τάπερ με τον χυλό και τον αφήνουμε για μισή ώρα στην άκρη.
Δείτε ακόμα Γίγαντες τηγανιτοί σε κουρκούτι
Αφού το κουρκούτι είναι έτοιμο, βουτάμε τον μπακαλιάρο μας στο κουρκούτι και γεμίζουμε ένα μεγάλο κατσαρόλι με ηλιέλαιο και βάζουμε το κατσαρόλι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τον μπακαλιάρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά από όλες τις πλευρές μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα.
Tips για το κουρκούτι για μπακαλιάρο
Αντί για κλασική μαγιά μπορούμε να βάλουμε 10 γραμμάρια νωπή μαγιά. Αντί για κουρκουμά μπορούμε να βάλουμε πάπρικα. Αυτό το κουρκούτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για μύδια, γαρίδες και καλαμαράκια.
Αν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε το κουρκούτι για γαρίδες, βγάζουμε το τσόφλι της γαρίδας και κρατάμε μόνο το κεφάλι και την ουρά. Βουτάμε τις γαρίδες στο κουρκούτι και τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή