Κουροπιτακιά για το ταπεράκι της παραλίας που θρυμματίζονται και λιώνουν στο στόμα για τις λιγούρες μας στην παραλία. Η θάλασσα ανοίγει την όρεξη λέμε!
- Γιαούρτι στραγγιστό 280 γραμμάρια
- ηλιέλαιο 280 ml
- μπέικιν πάουντερ 1
- μαργαρίνη 1 κουταλιά της σούπας
- βουτυρο 1-2 κύβοι
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 550 γραμμάρια
- ασπραδια 1
Υλικά
- αυγα 1
- φέτα 400 γραμμάρια περίπου
- αλατι Κατά βούληση (προαιρετικά)
- πιπέρι Κατά βούληση
- Γιαούρτι στραγγιστό 2 κουταλιές της σούπας
Για την γέμιση
- κρόκους αυγού 1
- νερό 1 κουταλιά της σούπας
Για το άλειμμα
Μπορεί η ζέστη να μας κόβει την όρεξη όμως η θάλασσα μας την ανοίγει. Και αφού σιγά σιγά θα ξεχυθούμε όλοι στις ελληνικές θάλασσες, ένα ταπεράκι με κουροπιτάκια είναι αυτό που χρειαζόμαστε. Είναι τέλεια και για τον μπουφέ στο παιδικό πάρτι αλλά και για όποια άλλη περίσταση θέλουμε.
Δείτε ακόμα Η καλύτερη συνταγή για τυροπιτάκια κουρού
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα κουροπιτακιά για το ταπεράκι της παραλίας
Εκτέλεση για τα κουροπιτακιά για το ταπεράκι της παραλίας
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι, το ηλιέλαιο, το μπέικιν πάουντερ, την μαργαρίνη, το βούτυρο, το αλάτι και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Βάζουμε και το ασπράδι και πλάθουμε μέχρι να πάρουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα περίπου.
Θρυμματίζουμε την φέτα και την ανακατεύουμε με το αυγό, το αλάτι αν θέλουμε, το πιπέρι και το στραγγιστό γιαούρτι. Χωρίζουμε την ζύμη σε 24 μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε φυλλαράκια.
Δείτε ακόμα Ατομικές τυρόπιτες κουρού για το σχολείο
Γεμίζουμε με 1 κουταλάκι του γλυκού γέμιση σε κάθε φυλλαράκι και κλείνουμε. Αλείφουμε με το χτυπημένο κρόκο, τον οποίο τον έχουμε χτυπήσει με το νερό. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε ένα ταψί με λαδόκολλα, στις αντιστάσεις για 30 λεπτά.
Tips για τα κουροπιτακιά για το ταπεράκι της παραλίας
Βγαίνουν περίπου 24 κομμάτια των 50 γραμμαρίων.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια