Συνταγή για εύκολα τυροπιτάκια με ζύμη κουρού, κεφαλοτύρι και φέτα για το σχολικό κολατσιό και το πρωινό των μεγάλων. Με τραγανή κρούστα και αφράτη γέμιση, αυτά τα κουροπιτάκια είναι τα πιο πετυχημένα.
- βουτυρο 120 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 120 ml
- ηλιέλαιο 120 ml
- αλατι 1 τσιμπιά
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 450-500 γραμμάρια
Υλικά
- φέτα 200 γραμμάρια θρυμματισμένη
- κεφαλοτύρι 200 γραμμάρια περίπου τριμμένο
- πιπέρι 1 πρέζα
- Γιαούρτι στραγγιστό 1 κουταλιά της σούπας
Για την γέμιση
- Γάλα φρέσκο 1 ποτηράκι του κρασιού περίπου
Για το άλειμμα
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Τα κουρουδάκια της Γκόλφως
Η ζύμη κουρού είναι η αγαπημένη μου ζύμη για πιτάκια. Όταν λοιπόν θέλω να απολαύσω αφράτα πιτάκια την προτιμώ και σήμερα θα σας δείξω την αγαπημένη μου και πιο πετυχημένη συνταγή για ζύμη κουρού. Θα δοκιμάσουμε κουροπιτάκια με κεφαλοτύρι και φέτα και τα παιδιά θα σας τα ζητούν συνέχεια.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα κουροπιτάκια με κεφαλοτύρι και φέτα:
Εκτέλεση για τα κουροπιτάκια με κεφαλοτύρι και φέτα
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, το ηλιέλαιο και το φρέσκο γάλα και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις το οποίο το έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν πάουντερ.
Ζυμώνουμε καλά μέχρι να πάρουμε μία πολύ μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Χωρίζουμε την ζύμη σε 25 μπαλάκια και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φυλλαράκι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε την θρυμματισμένη φέτα, το τριμμένο κεφαλοτύρι, το πιπέρι και το στραγγιστό γιαούρτι.
Συνταγές για σχολείο 2024: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Προσθέτουμε από λίγη γέμιση σε κάθε φυλλαράκι και κλείνουμε καλά. Αραδιάζουμε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με το φρέσκο γάλα. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν καλά.
Tips για τα κουροπιτάκια με κεφαλοτύρι και φέτα
Βγαίνουν περίπου 25 τυροπιτάκια. Αντί για βούτυρο μπορούμε να βάλουμε βιτάμ. Αντί για ηλιέλαιο μπορούμε να βάλουμε ελαιόλαδο ελαφρύ. Αντί για γάλα μπορούμε να αλείψουμε με αυγό τα τυροπιτάκια. Το σουσάμι είναι προαιρετικό. Μπορούμε να γεμίσουμε με ό,τι θέλουμε.
Την συνταγή την είδαμε από την φίλη μας Μένια Στεφοπούλου
στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια