Ζύμη για τσουρεκένια κουλουράκια με γλυκια και αλμυρή γεμιση εγώ τα γέμισα με μαρμελάδα κάστανο αλλά με δαμάσκηνο και αλλά με κασέρι. Εσείς μπορείτε να τα γεμίσετε με ότι τραβαει η ορεξή σας.Πολύ ωραία ιδέα για σχολικό κολατσιο
ΥΛΙΚΑ
1 αυγο το ασπραδι ,τον κροκο για αλειμμα
1 φλ χλιαρο γαλα
1 φλ χλιαρο νερο
1|2 νεροποτηρο νερο
1 κ σ ζαχαρη
1 κ γ αλατι
1 φακ ξηρη μαγια
αλευρι
σουσαμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μεγαλο ταπερ βαζω τη μαγια ,τη ζαχαρη, το νερο και ανακατευω!Προσθετω το ασπραδι ,το γαλα και συνεχιζω το ανακατεμα προσθετοντας σιγα σιγα το αλευρι με το αλατι!
Ζημωνω μεχρι να γινει μια ευπλαστη ζυμη!
Την αφηνω να ξεκουραστει και να διπλασιαστει!
Χωριζω τη ζυμη σε μπαλακια μεγεθος μανταρινιου!
Ανοιγω ενα ενα μπαλακι σε μακροστενο φυλλο οπως τη φωτο ,βαζω το μειγμα μου το κλεινω και κανω κουλουρακια η το σπαω μονο σε σχημα{ ν }μικρο!
Τα τοποθετω στο ταψι με τη λαδοκολλα ,τα αλειφω με το αυγο ριχνω λιγο σουσαμι και τα αφηνω παλι να διπλασιαστουν!
Ψηνω στους 180 β για 25 με 30 λ περιπου αναλογα το φουρνο σας!
Καλη επιτυχια!