Συνταγή για κραμπλ κέικ με κρέμα γιαουρτιού! Είναι ένα εξαιρετικό κραμπλ που θυμίζει τάρτα. Φτιάχνεται με γιαούρτι, αλεύρι και αυγά και είναι ένα πολύ οικονομικό και απλό γλυκάκι. Σίγουρα μικροί και μεγάλοι θα το λατρέψουν. Είναι ένα γλυκό ελαφρύ σε γεύση που συνδυάζει το αλμυρό και το γλυκό.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γρ κοσκινισμένο
- αυγα 2 κρόκοι
- βουτυρο 80 γρ
- ζαχαρη 70 γρ
- λεμονι Ξύσμα από 1
- μπέικιν πάουντερ 1 κγ
- ζάχαρη άχνη Λίγη για πασπάλισμα
Υλικά
Δείτε ακόμα Εύκολη συνταγή για σπιτικά ταρτάκια
Αυτό το κραμπλ κέικ με κρέμα γιαουρτιού που σίγουρα θα σε συναρπάσει αν το δοκιμάσεις. Είναι ένα γλυκό που μπορείς να το δοκιμάσεις και σε ένα επίσημο τραπέζι όταν λήξει η καραντίνα. Μπορείς όμως να το φτιάξεις και για την οικογένειά σου! Διαβάστε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση για το κραμπλ κέικ με κρέμα γιαουρτιού
Παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε τους κρόκους αυγών μαζί με την ζάχαρη. Παίρνουμε το μίξερ χειρός και χτυπάμε το μείγμα μας μέχρι να ασπρίσει. Στην συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και το χτυπάμε κι αυτό για ένα λεπτό. Ρίχνουμε στη συνέχεια το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Τώρα με τα χέρια μας ζυμώνουμε και κάνουμε μία ζύμη η οποία μπορεί να τρίβεται λίγο. Μόλις γίνει η ζύμη την χωρίζουμε σε δύο μπάλες και κάθε μία την τυλίγουμε σε μία πλαστική μεμβράνη. Βάζουμε τις μπάλες μας στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Εκτέλεση για την κρέμα για το για το κραμπλ κέικ με κρέμα γιαουρτιού
Όσο περιμένουμε την ζύμη ξεκινάμε την παρασκευή της κρέμας. Σε ένα μπολ λοιπόν ρίχνουμε τα ασπράδια των αυγών μαζί με το αλάτι. Παίρνουμε και πάλι το μίξερ χειρός και τα χτυπάμε σε μαρέγκα για 2 με 3 λεπτά. Στην συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι σταδιακά χτυπώντας παράλληλα και την ζάχαρη.
Κατόπιν προσθέτουμε και 3 κσ. αλεύρι. Στην συνέχεια παίρνουμε ένα μικρό ταψί ή ένα πυρέξ περίπου 10 εκ. διαμέτρου, για να βγει πιο γλυκό και πιο παχύ αν θέλουμε. Βουτυρώνουμε καλά παντού και το αλευρώνουμε να πάει παντού, αφαιρούμε και το περίσσιο αλεύρι και παίρνουμε την μία μπάλα ζύμης μας.
Την στρώνουμε στο ταψί καλά, για να είναι ίσια. Στην συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα γιαουρτιού, την απλώνουμε όμορφα παντού και στην συνέχεια παίρνουμε τον τρίφτη και τρίβουμε το τυρί στο χοντρό μέρος. Την δεύτερη μπάλα ζύμη την τρίβουμε πάνω στην κρέμα που στρώσαμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 35 περίπου λεπτά, ανάλογα τον φούρνο που διαθέτουμε. Θέλουμε να πάρει ένα χρυσοκίτρινο χρώμα. Μόλις ψηθεί, αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε πάνω από το κραμπλ ζάχαρη άχνη.
Tips για το κραμπλ κέικ με κρέμα γιαουρτιού
Χρησιμοποιούμε βούτυρο της αρεσκείας μας. Στην συνταγή χρησιμοποιήθηκε ένα κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό κι ένα κεσεδάκι γιαούρτι πρόβειο. Στη συνταγή χρησιμοποιήθηκε ταψί 25 εκ. για να βγει σαν τάρτα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Dina Barbatsouli
και την βρήκαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα :Το ηχητικό ντοκουμέντο με την Μουρτζουκου στα όρια της τρέλας που σόκαρε όλη την Ελλάδα
- Κώστας Λεφάκης: Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 04/11/2024 ως 10/11/2024 για όλα τα ζώδια
- Νεύτωνας : Η ανατριχιαστική προφητεία του 1704 για το τέλος του κόσμου
- Καταγγελία για ιερέα : Ντυνόταν με γυναικεία ρούχα και έβγαινε έξω
- Ο Τιμωρός επόμενα επεισόδια : 14, 15