Μπορεί τα συκωτάκια να προτιμούνται από πολλούς, με αυτή τη συνταγή όμως θα αναθεωρήσουν! Ζουμερά και μαλακά συκωτάκια κοτόπουλου στην κατσαρόλα, σβησμένα με κρασί και πολλά μυρωδικά. Εύκολη συνταγή για κρασάτα συκωτάκια που θα τρώνε μέχρι και τα παιδιά! Ειδικά αν συνδυάσουμε με πατάτες τηγανιτές.
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε πολύ καλά τα εντόσθια,και τα σουρώνουμε καλά. Σε μια κατσαρόλα, η βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε πρώτα τα στομάχια από το κοτόπουλο (γιατί βράζουν δύσκολα) για περίπου 10 λεπτά. Μόλις αλλάξουν το χρώμα τους, ρίχνουμε και τα συκωτάκια με τις καρδούλες ανακατεύουμε καλά από όλες τις πλευρές, και αφήνουμε να πάρουν μια βραση για 15 λεπτά, προσθέτοντας και το νερό μαζί με το χυμό λεμονιού.
Βάζουμε έπειτα το πιπέρι, τι ρίγανη, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το αλάτι, και το κρασί, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε μέχρι να πιει όλα τα υγρά του και να μείνει με το λαδάκι του.
Μόλις είναι έτοιμο, πασπαλίζουμε με έξτρα ρίγανη, και σερβίρουμε, με τηγανιτές πατατούλες, η ότι άλλο συνοδευτικό θέλουμε!!
Καλή μας όρεξη!
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την σελίδα στο facebook Οι Συνταγές της Κυριακής
Ειδήσεις σήμερα
- Δεν στεγνώνουν τα ρούχα : Το κόλπο με το μπουκάλι θα μειώσει το χρόνο στεγνώματος στο μισό
- Βασίλης Καλογήρου: Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση- Ο Τσούκαλης φεύγει εκτάκτως για Λάρισα
- Νέο Εκτακτο Δελτίο καιρού από την ΕΜΥ: Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια
- Μενού εβδομάδας από 13/1/24 έως 19/01/25
- Ανακαλείται ελληνικό τυρί – Εντοπίστηκαν αυξημένα επίπεδα σε ορυκτέλαια