Συνταγή για χοιρινές μπριζόλες κρασάτες για την Τσικνοπέμπτη με καραμελωμένα κρεμμύδια, από τη φίλη μας Gogo Samiou.
- μπριζόλα 4 χοιρινές
- κρεμμυδι 1 κιλό για στιφάδο
- σταφίδες 2 κουταλιές της σούπαας
- ζαχαρη 2 κουταλιές της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- θυμάρι Κατά βούληση
- λεμονι Χυμός από 2
Υλικά
- μουσταρδα 3 κουταλιές της σούπας
- μελι 3 κουταλιές της σούπας
- κρασι 1 κούπα
- σάλτσα σόγιας 1 κούπα
- ελαιολαδο 1 κούπα
Για την μαρινάδα
Μοσχαρίσιες μπριζόλες στη γάστρα
Η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει. Η δική μας γιορτή των ερ@τευμένων έρχεται και φυσικά θα μοιραστούμε μαζί σας ένα φαγητό σκέτο λουκούμι, κατάλληλο τόσο για εκείνη τη μέρα όσο και για τα Κυριακάτικα τραπέζια μας. Χοιρινές, κρασάτες μπριζόλες με καραμελωμένα κρεμμύδια για να τρώει η μάνα και του παιδιού να μη δίνει.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις κρασάτες χοιρινές μπριζόλες με κρεμμύδια:
Εκτέλεση για τις κρασάτες χοιρινές μπριζόλες με κρεμμύδια
Αρχικά ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη μουστάρδα, το μέλι, το κρασί, τη σάλτσα σόγιας και το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τοποθετούμε τις μπριζόλες μέσα στο μπολ της μαρινάδας και αφήνουμε τις μπριζόλες στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, γυρίζοντας ‘τες από την άλλη πλευρά, που και που για να πάει παντού η μαρινάδα.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια για στιφάδο. Μόλις πάρουν ξανθό χρώμα ρίχνουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά. Έπειτα αφήνουμε τα κρεμμύδια στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τις μαριναρισμένες μπριζόλες από όλες τις μεριές.
Χοιρινές μπριζόλες λαιμού σαν εξοχικό – Σκέτο λουκούμι
Από πάνω ρίχνουμε και όλη την μαρινάδα που έμεινε στο μπολ και βράζουμε για 15 λεπτά. Μεταφέρουμε τις μπριζόλες σε ένα πυρέξ. Στο ίδιο πυρέξ τοποθετούμε και τα κρεμμυδάκια, τις σταφίδες, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι. Ψήνουμε στους 240 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ψηθούν καλά οι μπριζόλες και να δέσει η σάλτσα τους.
Tips για τις κρασάτες χοιρινές μπριζόλες με κρεμμύδια
Ιδανικά αφήστε τις μπριζόλες με τη μαρινάδα στο ψυγείο για όλο το βράδυ. Προσοχή στο αλάτι γιατί η σάλτσα σόγιας είναι αλμυρή από μόνη της.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια