Close

Κρασάτο χοιρινό μπούτι στην γάστρα μαλακό σαν λουκούμι

κρασάτο-χοιρινό μπούτι-συνταγή-

Κρασάτο χοιρινό μπούτι στην γάστρα μαλακό σαν λουκούμι. Κρασάτο χοιρινό μπούτι στη γάστρα με μπαχαρικά και μπέικον, σκέτο λουκούμι.

Αν ψάχνατε το ιδανικότερο πιάτο για το Κυριακάτικο τραπέζι βρήκαμε εμείς για εσάς ένα συγκλονιστικό χοιρινό μπούτι, ψημένο στη γάστρα με λαδόκολλα με κόκκινο κρασί, θυμάρι, ρίγανη, πάπρικα, μείγμα μπαχαρικών, γεμισμένο με μπέικον και μερικά ακόμη απλά μυρωδικά.

Γίνεται τέρμα μαλακό και λιώνει στο στόμα ενώ πραγματικά η μυρωδιά και η γεύση του είναι αξεπέραστη. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το χοιρινό μπούτι μπορούμε να το συνοδεύσουμε με πατάτες τηγανιτές ή πατάτες φούρνου.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Κρασάτο χοιρινό μπούτι:

κρασάτο-χοιρινό μπούτι-συνταγή-

Εκτέλεση για το κρασάτο χοιρινό μπούτι

Στην αρχή καλύπτουμε όλο το κρέας με την ρίγανη, το θυμάρι, τη μουστάρδα, την πάπρικα, το μείγμα μπαχαρικών, το ελαιόλαδο και το πιπέρι. Σκεπάζουμε το κρέας μας και το αφήνουμε για τουλάχιστον 12 ώρες στο ψυγείο.

Μετά τις 12 ώρες το κόβουμε σε 6 με 8 φέτες, όμως όχι μέχρι κάτω. Αλείφουμε την κάθε φέτα με το κρεμμύδι και με την σκόνη σκόρδου. Σε κάθε σχισμή στο κρέας βάζουμε από μία φέτα μπέικον και τοποθετούμε το κρέας σε γάστρα με λαδόκολλα.

Δείτε ακόμα Σκεπαστή με γύρο χοιρινό

Στην συνέχεια προσθέτουμε το κόκκινο κρασί, σκεπάζουμε το χοιρινό μπούτι και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, για 2½-3 ώρες. Στην 1 ώρα γυρίζουμε το κρέας από την άλλη πλευρά. Αν θέλουμε να ροδίσει περισσότερο, μετά τις 2 ώρες ψησίματος ανοίγουμε το καπάκι της γάστρας.

κρασάτο-χοιρινό μπούτι-συνταγή-

Tips για το Κρασάτο χοιρινό μπούτι

Η σκόνη σκόρδου είναι προαιρετική.

κρασάτο-χοιρινό μπούτι-συνταγή-

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr