Συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με δεμένη σάλτσα, μανιτάρια και κρέμα γάλακτος που μπορούμε να το συνοδεύσουμε πατάτες τηγανιτές ή ρύζι
για το μεσημεριάνο όλης της οικογένειας, από τη φίλη μας Gogo Samiou.
- Μοσχάρι 1 κιλό από ελιά κομμένο σε κομμάτια
- μανιταρια 1 κουτί φρέσκα
- κρεμμυδι 1 μεγάλο
- πελτές ντομάτας 1 κουταλιά της σούπας
- μουσταρδα 2 κουταλιές της σούπας
- κρασι 1/2 ποτήρι του κρασιού
- κρεμα γαλακτος 200 γραμμάρια
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ελαιολαδο 1 ποτηράκι του κρασιού
Υλικά
Μοσχαράκι φρικασέ με μαρούλι και σπανάκι αυγολέμονο
Λαχταριστό μοσχαράκι που λιώνει στο πιρούνι, κρασάτο και αρωματικό για το Κυριακάτικο τραπέζι αλλά και για το μεσημεριανό όλης της οικογένειας κάθε μέρα. Είναι πεντανόστιμο, σκέτο λουκούμι και γίνεται το κάτι άλλο με τηγανιτές πατάτες. Ειδικά να βάλετε τη σαλτσούλα του πάνω από τις πατάτες.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος:
Εκτέλεση για το κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος
Αρχικά σοτάρουμε το μοσχαράκι και τα μανιτάρια στο ελαιόλαδο, μέχρι να θωρακιστεί το κρέας, παίρνοντας χρώμα από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τη μουστάρδα, τον πελτέ ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι και νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά μας.
Μοσχαράκι κοκκινιστό με χοντρά μακαρόνια
Μόλις το φαγητό γίνει προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να φύγουν τα πολλά υγρά. Σερβίρουμε με ρύζι ή τηγανιτές πατάτες.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος