Συνταγή για κρεατόπιτα με το Πασχαλινό αρνί που περίσσεψε από την Κυριακή του Πάσχα, μανιτάρια και σπιτικό, τραγανό φύλλο. Από τις πιο νόστιμες κρεατόπιτες που δοκιμάσαμε για να μη πάει χαμένο τίποτα
από τη φίλη μας Aristea Mpesiri.
- αλεύρι μαλακό 1/2 κιλό
- αλατι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- ξύδι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ελαιολαδο 1 φλιτζάνι του καφέ
- νερό 1 ποτήρι χλιαρό
Υλικά
- αρνι Όσο (χωρίς κόκαλα και πέτσες) μας περίσσεψε
- μανιταρια 200 γραμμάρια περίπου μικρά, άσπρα, καθαρισμένα, πλυμένα και κομμένα
- κρεμμυδι 2 σε ροδέλες
- σκορδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
- μαιντανος 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο
- άνηθος 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο
- πιπεριά Φλωρίνης 2 σε ροδέλες
- κύβος κότας 1
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ρίγανη Κατά βούληση
- κουρκουμας Κατά βούληση
- γραβιέρα 1 κούπα τριμμένη
- ελαιολαδο 1 ποτηράκι
- κρασι 1 φλυτζάνι καφέ λευκό
Για τη γέμιση
- κρόκους αυγού 1
- ελαιολαδο 1 -2 σφηνάκια
- νερό 1 -2 σφηνάκια
Για την επάλειψη
9 συνταγές με το αρνί που περίσσεψε από το Πάσχα
Πολλές φορές μας περισσεύει αρνί μετά την Κυριακή του Πάσχα, αλλά δε σημαίνει ότι πρέπει να το τρώμε για 2 εβδομάδες και σίγουρα δεν πρέπει να το πετάξουμε. Μπορούμε να το μετατρέψουμε σε μία ζουμερή και λαχταριστή κρεατόπιτα με μανιτάρια και σπιτικό φύλλο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη κρεατόπιτα με Πασχαλινό αρνί και μανιτάρια:
Κρεατοπιτα με αρνί και μανιτάρια
Εκτέλεση για τη κρεατόπιτα με Πασχαλινό αρνί και μανιτάρια
Αρχικά σε μία φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το λιωμένο σκόρδο. Μετά από λίγο ρίχνουμε τις πιπεριές Φλωρίνης σε κύβους, τον ψιλοκομμένο άνηθο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Προσθέτουμε και τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι το μείγμα να πιει τα ζουμιά του. Στο τέλος σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε λίγο για να εξατμιστεί το αλκοόλ. Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το αλάτι, την ρίγανη, το πιπέρι και τον κουρκουμά.
Σε 1 ποτήρι ζεστό νερό διαλύουμε τον κύβο κότας και το προσθέτουμε κι αυτό στο μείγμα. Αφήνουμε να σιγοβράσει και ραντίζουμε το κρέας με λίγο χυμό λεμονιού. Το προσθέτουμε και αυτό στη κατσαρόλα. Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το μαλακό αλεύρι, το αλάτι, το ξύδι, το ελαιόλαδο και το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε.
Κρεατόπιτα με το Πασχαλινό αρνί που περίσσεψε
Την αφήνουμε να κάτσει λίγο και χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια. Τα δύο μεγαλύτερα από τα κάτω φύλλα και τα δύο μικρότερά για το πάνω μέρος της πίτας. Ανοίγουμε δύο μεγάλα φύλλα τα οποία τα στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί, λαδώνοντάς τα κι αυτά ενδιάμεσα.
Από πάνω στρώνουμε την γέμιση και πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και τη φέτα. Καλύπτουμε με τα άλλα δύο μικρότερα και λαδωμένα μεταξύ τους φύλλα. Αλείφουμε με τον χτυπημένο κρόκο αυγού και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και λίγο νερό. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα περίπου.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr