Συνταγή για βελούδινη σπιτική κρέμα μιλφέιγ με κορν φλάουρ που μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε σε μιλφέιγ, για να γεμίσουμε κρουασάν, κρέπες ή βάφλες ή για άλλα γλυκά ψυγείου. Καθώς και συνταγή για το καλύτερο μιλφέιγ από την Τζένη Τσανακτσίδου.
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- ζαχαρη 6 κουταλιές της σούπας
- κορν φλαουρ 4 κουταλιές της σούπας γεμάτες
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες
- βανίλια 1
- βουτυρο 50 γραμμάρια
Υλικά
- φυτική κρέμα γάλακτος 500 ml
- ζάχαρη άχνη 50 γραμμάρια
Για τη σαντιγί
- σφολιατίνια 1 συσκευασία
Για το μιλφέιγ
Light μιλφέιγ
Η κρέμα μιλφέιγ είναι από τις πιο αγαπημένες κρέμες για μικρούς και μεγάλους. Πέρα από το παραδοσιακό μιλφέιγ, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη συγκεκριμένη κρέμα τόσο για άλλα γλυκά ψυγείου όσο και για να γεμίσουμε τα σπιτικά κρουασάν μας ή να απολαύσουμε κρέπες και βάφλες.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη κρέμα μιλφέιγ με κορν φλάουρ:
ΣΠΈΣΙΑΛ ΜΙΛΦΕΙΓ για σήμερα! ❤️ ❤️ ❤️.
Εκτέλεση για τη κρέμα μιλφέιγ με κορν φλάουρ
Ξεκινάμε φτιάχνοντας την κρέμα. Πιο συγκεκριμένα βάζουμε λίγο γάλα σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε με το κορν φλάουρ και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη, ανακατεύουμε και περιμένουμε να ζεσταθεί.
Μόλις ζεσταθεί το γάλα της κατσαρόλας ρίχνουμε μέσα το γάλα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνέχεια σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει. Μόλις πήξει αποσύρουμε από την φωτιά τη κρέμα και ρίχνουμε μέσα τη βανίλια και το βούτυρο σε κομματάκια.
Το γλυκό της εβδομάδας: Φουσκωτό μιλφέιγ
Αφήνουμε να λιώσει μόνο του το βούτυρο και έπειτα ανακατεύουμε. Βάζουμε πάνω στην κρέμα διάφανη μεμβράνη που να την ακουμπάει και την αφήνουμε να κρυώσει.
Εκτέλεση για το μιλφέιγ
Χτυπάμε τη φυτική κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη στο μίξερ σε σαντιγί. Παίρνουμε ένα πυρέξ, ανοίγουμε τα σφολιατίνια και βάζουμε στον πάτο του πυρέξ μία σειρά σφολιατίνια.
Έπειτα ρίχνουμε από πάνω την κρύα κρέμα μιλφέιγ, αφού προηγουμένως την έχουμε αφρατέψει στο μίξερ. Κλείνουμε με ακόμη μία σειρά σφολιατίνια και στο τέλος με απαλές κινήσεις στρώνουμε τη σαντιγί. Τρίβουμε από πάνω επιπλέον σφολιατίνια και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά.
Την είδαμε στην ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια