Λαχταριστή κρέμα σοκολάτας σε μόλις πέντε λεπτά και με λίγα υλικά. Μία εύκολη συνταγή για κρέμα σοκολάτας σαν ατομικό γλυκό αλλά και για τούρτες πάστες, σοκολατόπιτες και ότι άλλο θέλετε. Με βανίλια, κακάο και κουβερτούρα γίνεται τόσο νόστιμη που δεν θα μπορείτε να σταματήσετε να την τρώτε. Ένα γλυκό της στιγμής για ιδανικό και για κέρασμα, για τις καθημερινές λιγούρες όλης της οικογένειας. Δείτε την εκτέλεση και σε βίντεο βήμα βήμα και φτιάξτε αυτά τα θεϊκά κυπελάκια!
- κακαο 50 γρ σκόνη
- κορν φλαουρ 50 γρ
- γάλα 600 μλ
- ζαχαρη 150 γρ
- κρεμα γαλακτος 100 γρ 38% λιπαρά
- βανίλια 1 κτσ υγρή
- κουβερτουρα 100 γρ
Υλικά
English
50 gr cocoa powder
50 gr cornstarch
600 ml milk
150 g sugar
100 gr whipping cream 38%fat
1 tbsp vanilla extract
100 g semi sweet chocolate
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το κακάο και το κορν φλάουρ.Έπειτα ρίχνουμε την ζάχαρη και το γάλα και το βάζουμε πάνω στην φωτιά.Ανακατεύουμε συνεχως για να μην κολλήσει ώσπου να πήξει το μείγμα.
Επειτα αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα και την κρέμα γάλακτος.Ανακατεύουμε πολύ καλά και τέλος ρίχνουμε και την υγρή βανίλια.
Σερβίρουμε σε ποτηράκι με λίγη λευκή τρούφα η ότι άλλο θέλουμε.Μια πανεύκολη και πεντανόστιμη κρέμα σοκολάτας που θα αγαπήσετε!!!Καλή σας επιτυχία