Συστατικά
1 ξυλάκι βανίλιας
500 ml γάλα
4 κρόκους
50 γρ. ζάχαρη
40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γλ. κορν φλάουρ
150 ml κρέμα γάλακτος μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού κεράσι (για γαρνίρισμα)
Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Κόβουμε το ξυλάκι βανίλιας κατά μήκος και αφαιρούμε τους σπόρους. Τους ρίχνουμε στο γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια, προσέχοντας να μην «κολλήσει» το γάλα στον πάτο της κατσαρόλας. Μετά από 5 λεπτά, το κατεβάζουμε από την φωτιά. Σε μια άλλη κατσαρόλα χτυπάμε τους κρόκους με τα ¾ της ζάχαρης. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κορν φλάουρ και τ’ ανακατεύουμε μέχρι αν γίνει ένας πηχτός χυλός. Λίγο λίγο προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτωμα μέχρι να πήξει. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να γίνει σφικτή σαντιγί και την ανακατεύουμε τον υπόλοιπο χυλό. Μοιράζουμε το μείγμα σε μικρά μπολ ή ποτήρια και τα γαρνίρουμε με γλυκό ή μαρμελάδα κεράσι. Κατόπιν, τα τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσουν
αν θέλουμε μοιράζουμε σε στρώματα το γλύκο του κουταλιου με τη κρεμα
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες