Όσο πλησιάζει το Καλοκαίρι ο καιρός κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο ζεστός και σιγά σιγά θα έχουμε ανάγκη από ένα δροσερό παγωτό. Σας έχουμε συνταγή για αφράτο και κρεμώδες παγωτό με καραμέλα και αμύγδαλα σαν του ζαχαροπλαστείου.
- φυτική σαντιγί 500 γραμμάρια
- καραμελωμένο ζαχαρούχο 1
- γάλα εβαπορέ 1 κουτί
- μελι 1 κουταλιά της σούπας
- βανίλια 2
- αμυγδαλα Μισό ποτήρι νερού καραμελωμένα
Υλικά
Σίγουρα το παγωτό με καραμέλα και ξηρούς καρπούς είναι από τα αγαπημένα γλυκά των περισσότερων αφού αποτελούν τον τέλειο γευστικό συνδυασμό. Δεν χρειάζεται να αγοράζετε τέτοια παγωτά από τα περίπτερα που φτιάχνονται με σκόνες και είναι τυποποιημένα.
Δείτε ακόμα Τούρτα παγωτό με φρούτα και Semifreddo
Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό παγωτό αφού πάντα το σπιτικό είναι καλύτερο. Με κρεμώδη, αφράτη υφή, καραμέλα και αμύγδαλα αυτό το παγωτό θα το λατρέψει όλη η οικογένεια και θα θέλετε να το απολαμβάνετε όλο τον χρόνο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Κρεμώδες παγωτό καραμέλα
Εκτέλεση για το Κρεμώδες παγωτό καραμέλα
Αρχικά βάζουμε όλα τα υλικά μας στην συντήρηση του ψυγείου από το προηγούμενο βράδυ. Το επόμενο πρωί χτυπάμε την φυτική σαντιγί για να αφρατέψει στο μείγμα. Προσθέτουμε το μέλι, τις βανίλιες και το καραμελωμένο ζαχαρούχο. Στο τέλος προσθέτουμε το γάλα εβαπορέ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα σκεύος και το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα. Το βγάζουμε, το ξαναχτυπάμε λίγο στο μίξερ να αφρατέψει και το βάζουμε και πάλι στην κατάψυξη για 2 ώρες.
Δείτε ακόμα Κρεμώδες παγωτό σοκολάτα
Στην συνέχεια το βγάζουμε, το ανακατεύουμε λίγο με ένα κουτάλι και προσθέτουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε και γαρνίρουμε με αμύγδαλα και σιρόπι καραμέλας.
Tips για το Κρεμώδες παγωτό καραμέλα
Το μέλι το βάζουμε για να μην κρυσταλλώνει το παγωτό. Η φυτική σαντιγί είναι η η πράσινη με το χωνί στο σούπερ τη βρίσκουμε στο ψυγείο. Τα καραμελωμένα αμύγδαλα μπορούμε να τα βρούμε στα καφεκοπτεία. Αν θέλετε να τα φτιάξετε μόνοι σας βάζουμε 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη να λιώσει και να χρυσαφίσει σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε με προσοχή (καίει πολύ η καραμέλα) για να πάει παντού η καραμέλα. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία λαδόκολλα με προσοχή και απλώνουμε. Αφήνουμε να κρυώσουν και σπάμε σε κομμάτια. Χτυπάμε στο μούλτι ή τα ψιλοκόβουμε με μαχαίρι.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Κατερινα Μαδικα
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος