Σήμερα θα δοκιμάσουμε μία ιταλική συνταγή που λέγεται κρέπες al forno και πρόκειται σίγουρα να κλέψει τις εντυπώσεις. Είναι σαν σουφλέ με κρέπες και μπεσαμέλ και είναι απλά υπέροχο φαγητό!
- Γάλα φρέσκο 2-3 φλιτζάνια
- αυγα 2
- βουτυρο 4 κουταλιές της σούπας
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 1/2 φλιτζάνια
- αλατι 1 πρέζα
- ζαχαρη Μισό κουταλάκι του γλυκού
Υλικά
- φυτίνη 6 κουταλιές της σούπας
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κουταλιές της σούπας
- Γάλα φρέσκο 3 φλιτζάνια
- κρόκους αυγού 2
- μοσχοκάρυδο Κατά βούληση
- αλατι Κατά βούληση
Για την μπεσαμέλ
- γκούντα 50 γραμμάρια περίπου τριμμένη
Για την επικάλυψη
Αν θέλετε να αναδείξεις τον μπουφέ σου ή να επιλέξεις κάτι διαφορετικό για το Κυριακάτικο τραπέζι, τότε οι κρέπες al forno είναι αυτό που χρειάζεσαι. Είναι μία ιταλική συνταγή που γίνεται στον φούρνο, εξού και η ονομασία και αποτελείται από κρέπες, μπεσαμέλ και αλλαντικά.
Δείτε ακόμα Tο πιο νόστιμο βραδινό: Κρέπες με τυριά
Μπορείτε να απολαύσετε αυτό το φαγάκι οποιοδήποτε μεσημέρι ή σε κάποιο επίσημο βραδινό τραπέζι και όχι μόνο. Είναι ένα φαγητό εύκολο όμως πρωτότυπο, εντυπωσιακό και αξίζει πολύ η γεύση του. Αξίζει να το δοκιμάσετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις κρέπες al forno:
Κρέπες al forno όπως λένε και οι φίλοι μας οι Ιταλοί…
Εκτέλεση για τις κρέπες al forno
Ξεκινάμε την συνταγή μας φτιάχνοντας τις κρέπες. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά, το βούτυρο, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλάτι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει το μείγμα ένας χυλός.
Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο. Έπειτα στρώνουμε με μία κουτάλα για την σούπα λίγο από το μείγμα και το ισιώνουμε σε λεπτό φύλλο. Αφού πάρει χρώμα από την μία πλευρά, γυρίζουμε την κρέπα και από την άλλη. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα για τις κρέπες.
Αφού τελειώσουμε με τις κρέπες ξεκινάμε να φτιάχνουμε την μπεσαμέλ. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την φυτίνη και την αφήνουμε να λιώσει. Προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το φρέσκο γάλα, τους χτυπημένους κρόκους αυγού, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
Δείτε ακόμα Αλμυρές κρέπες στον φούρνο
Αφού τελειώσουμε με κρέπες και μπεσαμέλ, βάζουμε από λίγη μπεσαμέλ σε κάθε κρέπα. Επίσης σε κάθε κρέπα βάζουμε 1 φέτα ζαμπόν και 1 φέτα γκούντα και κλείνουμε την κρέπα σαν φάκελο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τις υπόλοιπες κρέπες.
Τοποθετούμε μία στρώση από κρέπες σε ένα ταψί και καλύπτουμε τις κρέπες με μπεσαμέλ και τριμμένη γκούντα. Από πάνω βάζουμε άλλη μία στρώση κρέπες, μπεσαμέλ και τριμμένο τυρί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά.
Tips για τις κρέπες al forno
Στην γέμιση μπορούμε να βάλουμε όσα αλλαντικά και τυριά και όποια αλλαντικά και τυριά θέλουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Niki Poulla
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr